Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan Apple görüşmesi: 'Türkiye'den örnekler var'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, uluslararası alanda Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak temaslara devam edildiğini belirterek, New York'ta Apple Başkan Yardımcısı Nick Ammann ile görüştüğünü açıkladı. Bakan, görüşmede Apple cephesinden Türkiye'ye ilişkin olumlu dönüşler aldıklarını açıklayarak, Apple Başkan Yardımcısının dünyada en çok indirilen ve gelir üreten uygulamalar arasında Türkiye'den örneklerin olduğunu belirttiğini aktardı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan Apple görüşmesi: 'Türkiye'den örnekler var'

Türkiye'nin uluslararası yatırımlar ve yüksek teknoloji alanlarında önümüzdeki dönemde büyük adımlar atması adına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan ilgi çeken bir temas geldi.

HEDEF KALKINMA HIZINI ARTIRMAK

NTV'nin aktardığına göre; Apple gibi dev şirketlerle görüşmelerin gerçekleştiğini belirten Kacır, bu temasların Türkiye'ye olan güveni artırdığını vurguladı ve Türkiye'nin yeni teşvik programları ve AR-GE projeleriyle ekonomik kalkınma hızını artırma hedefinde olduğunu belirtti.

''ULUSLARARASI ŞİRKETLERLE PAYLAŞIYORUZ''

New York'taki temasları kapsamında Apple Başkan Yardımcısı Nick Ammann ile de bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Kacır, Apple'ın Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sunması için çaba sarf ettiklerini ifade etti ve ekledi:

“Son dönemde yüksek teknoloji merkezleri oluşturmak adına yeni teşvik programları ilan ettik. Özellikle AR-GE ve yatırım süreçlerine ilişkin kamu desteklerini artırıyoruz ve bu programları da uluslararası şirketlerle paylaşıyoruz.”

Apple'ın Türkiye'deki ekosistemine ilişkin olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyen Kacır, “Apple Başkan Yardımcısı, dünyada en çok indirilen ve gelir üreten uygulamalar arasında Türkiye'den örneklerin olduğunu belirtti. Ancak işbirliğimizin daha da gelişmesi için Apple'ın Türkiye'de AR-GE ve inovasyon alanında yeni adımlar atmasını bekliyoruz” ifadelerini kaydetti.