Sapanca Gölü’nde kano faciası! 15 yaşındaki Ege'den acı haber

Sapanca Gölü’nde antrenman yaparken kum fırtınası nedeniyle gölde bulunan kanolardaki 7 sporcu ile 1 eğitmen suya düşmüştü. Arama- kurtarma çalışması başlatılan sporculardan 15 yaşındaki Kaan Ege Baran'ın cansız bedeni bulundu.

Sakarya’da, Sapanca Gölü’nde dün akşam saatlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Sporcu Eğitim Merkezi antrenörleriyle birlikte olimpiyatlara hazırlanan Sakarya Gençlik Merkezi Spor Kulübü sporcularının antrenmanı sırasında aniden kum fırtınası çıktı.

KANO ALABORA OLDU

Fırtınada sırasında gölde bulunan kanolardaki 7 sporcu ile 1 eğitmen suya düştü. Sporculardan Kaan Ege Baran için arama- kurtarma çalışması başlatıldı.

ACI HABER GELDİ

Arama- kurtarma çalışmaları AFAD, Jandarma Arama- Kurtarma, itfaiye, Kocaeli ve Yalova deniz polisi, Sakarya Arama- Kurtarma Ekibi (SAKE) ile Ankara ve Samsun emniyetinden oluşan personel ile birlikte toplam 117 kişilik ekip, 11 bot, 7 dron, 2 sonar cihazı, 35 araç, 2 skuter ve 1 helikopter ile sürdürüldü.

Yapılan yoğun çalışma sonucunda kayıp sporcu Kaan Ege Baran’ın cansız bedenine cesedine ulaşıldı. Talihsiz sporcunun cansız bedeni, suya düştüğü bölgenin yakınlarında yaklaşık 8 metre derinde bulundu. Kaan'ın cansız bedeni, botla karaya çıkarılıp, otopsi için Adli Tıp Kurumu’nun morguna gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.