Sarıyer'de denizde can pazarı yaşandı! Kuzenlerden birisi yoğun bakımda, diğerinden acı haber geldi!

İstanbul Sarıyer'de 14 ve 15 yaşındaki iki kuzen denize girdi. Akıntıya kapılan kuzenlerden birisi hayatını kaybederken diğeri de yoğun bakıma alındı.

Sarıyer'de denizde can pazarı yaşandı! Kuzenlerden birisi yoğun bakımda, diğerinden acı haber geldi!

İstanbul Sarıyer'de Hamza Menteş (14) ve kuzeni Yusuf Taşkın (15) denize girerek açıldı. Bir süre suda batıp çıkan iki kuzen gözden kayboldu. Olanı gören vatandaşlar durumu ambulans ve jandarma ekiplerine haber verdi.

Olay yerine ambulans ve jandarma ekibi geldi. İki çocuktan biri baygın şekilde kıyıya vururken, diğeri ise cankurtaranlar tarafından sudan çıkarıldı.

KUZENLERDEN BİRİSİ HAYATINI KAYBETTİ 

İki çocuk, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hamza Menteş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

DİĞERİ YOĞUN BAKIMDA 

Kuzeni Yusuf'un Taşkın ise yoğun bakım ünitesindeki tedavisine devam edildiği sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan Hamza Menteş'in memleketi Siirt'te toprağa verileceği öğrenildi.

"ÇOCUKLARIN BİRİNİ CANKURTARAN ÇIKARDI DİĞERİ DE KIYIYA VURDU”

Boğulma tehlikesi geçiren çocukları jandarmanın ambulansa götürdüğünü söyleyen Yunus Bilge, “Biz burada yüzmeye geldik. Cankurtaranlar bir tanesini çıkarttılar diğerini ise dalgalar kıyıya getirdi. Ardından jandarma ve ambulans geldi. Hastanedeymiş şimdi. Ben o sırada kumsalda güneşleniyordum. İkisini de jandarma ekipleri ambulansa yetiştirdi” diye konuştu.

 Olayı görmediğini söyleyen Haluk Solak ise, “Biz geldiğimizde olay, konuşuluyordu. Ama olayı birebir görmedim. Jandarma buraya hep geliyor konuya vakıflar” dedi.