Anadolu Ajansı ve Polis Akademisi işbirliğiyle savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapabilecek muhabirlerin yetiştirilmesi amacıyla yılın belli dönemlerinde eğitim veriliyor...
Eğitimlerde ilk hafta geride kalırken ilk haftasında teorik konuların yanı sıra "toplumsal olaylarda korunma", "yakın savunma" ve "suda hayatta kalma" uygulamaları yapıldı.
Kursiyerler, Kesikköprü Barajı'nda dalgıç polisler tarafından suda hayatta kalma dersi aldı.
Su kalma teorik eğitiminin ardından baraj gölüne girerek görev esnasında suya düştüklerinde yüzme bilmemeleri durumunda dahi nasıl kurtulabileceklerine dair bilgilendirildi.
Kış aylarında suya düşmeyle meydana gelebilecek hipotermi konusunda uyarılan ve buna yönelik detaylı eğitilen kursiyerlere suda hayatta kalma dersi verildi.
Bu sırada kursiyerler için ambulans ve balık adamlar da hazır bekletildi. Eğitimin ikinci haftasında kursiyerlere "araç güvenliği ve ileri sürüş teknikleri", "kişisel güvenlik ve intikal", "pusu ve pusudan korunma yöntemleri", "patlayıcılar ve tehlikeli alanlar", "rehin alınma durumunda müzakere ve ikna yöntemleri" gibi konularda uygulamalı dersler verilecek.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin de eğitimci kadrosuyla destek verdiği Savaş Muhabirliği Eğitimi, Türkiye'de alanında tek olma özelliği taşıyor. Eğitime farklı ülkelerden 25 medya mensubu katıldı.
Öte yandan zorlu parkurların olduğu eğitim 13 Ekim'de sona erecek.