Seçil Erzan'a kötü haber: "Suçlamaları kesin ve inandırıcı değil"

Banka yöneticileri tarafından alıkoyulduğunu ve kendisine serum verildiğini iddia etmişti... Futbolda fon vurgunu davasının baş aktörü Seçil Erzan'ın suçlamalarına ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Seçil Erzan'a kötü haber: "Suçlamaları kesin ve inandırıcı değil"

 

Seçil Erzan'a kötü haber savcılıktan geldi... Özel fon adı altında, aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Fatih Terim'in de olduğu 29 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan eski banka müdürü Seçil Erzan, banka yöneticileri ile ilgili çeşitli suçlamalarda bulunmuştu.

Erzan, ifadesinde Çorlu’daki evinden alınıp bankanın Zincirlikuyu’daki genel müdürlük binasına getirildiğini ileri sürdü. Bankada alıkulunduğunu iddia etti. Genel müdür ve yöneticilerin kendisine serum verdiğini, bu işi banka dışında yaptığını söylemesi için baskı yapıldığını iddia etti.

İddialar üzerine, banka yöneticisi 9 kişi hakkında "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" ile "suçluyu kayırma" suçlarından soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü soruşturma sonunda Seçil Erzan'ın ileri sürdüğü suçlamaların yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararında mesajlaşmalar ve tanık ifadeleri doğrultusunda Seçil Erzan'ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtildi.

Kararda, Erzan'ın banka binasına kendi isteği ile geldiği, "suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" suçunun işlendiğine dair iddialarla ilgili ise kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği belirtildi.

Savcılık ayrıca, aralarında Selçuk İnan ve Musa Mert Çetin'in de olduğu diğer beş müştekinin banka yetkililerine yönelik "suç delillerini yok etme", "suçluyu kayırma" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamasına ilişkin de aynı kararı verdi. Takipsizlik kararında suçlamalara ilişkin iddialar dışında deliller bulunmadığı belirtildi.