Seçil Erzan'dan mahkemeye mektup: "Arda Turan'ın söylediği gibi yüklü bir nakdi yoktu"

Yüksek kar getirili fon vaadi ile onlarca kişiyi dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan’ın yargılaması devam ediyor. Son olarak Erzan’ın mahkemeye 109 sayfalık bir mektup yazdığı ortaya çıktı. Mektubun detayları haberimizde.

Seçil Erzan'dan mahkemeye mektup: "Arda Turan'ın söylediği gibi yüklü bir nakdi yoktu"

Yüksek kar vaadiyle onlarca futbolcu ve iş insanını dolandırmakla yargılanıyor. “Özel Fon” adı altında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu gibi ünlü isimlerin olduğu 29 kişiyi dolandırmakla suçlanan Seçil Erzan’ın davası sürüyor.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Erzan, yargılamanın yapıldığı mahkemeye tam 109 sayfalık mektup gönderdi. “Yazım çirkin, özür dilerim, ellerim titriyor,” dedi, gerçekleri ispat edebilmek için yardım istedi.

 “Kendimi para diye çıldıran insanların arasında buldum. Benden para alan kişiler, ‘Seçil’i görünce gözümüzün önüne dolar geliyor’ diye espri yapıyorlardı. Para değil bankaya, Trakya’dan İstanbul’a dahi gelmiyordu. Arda Turan’ın söylediği gibi çok yüklü nakdi yoktu. Anaparasının neredeyse tamamını aldığı halde bir o kadar daha hemen istiyor, acele ediyor, bunun için baskı yapıyor, kendisi de telaşlanıyordu,” dedi Seçil Erzan.

Yazdığı mektupta kimden ne kadar para aldığını ve ne kadar geri ödediğini dile getiren Erzan, kendisinin de 1 milyon 600 bin dolar mağduriyetinin bulunduğunu aktardı. Ayrıca mahkeme, Seçil Erzan ve Ali Yörük hakkında aylık tutukluluk incelemesini de tamamladı. Erzan ve Yörük’ün tutukluluk halinin devamına hükmetti.

29 kişiyi dolandırdığı iddia edilen eski banka müdürü Seçil Erzan’ın 69 yıldan 226 yıla kadar hapsi isteniyor.