Seçil Erzan'ın "alıkonulduğu" iddiasına takipsizlik kararı

Fon vurgunu davasında tutuklu yargılanan Seçil Erzan'ın banka yöneticileri tarafından alıkonulduğu iddialarına ilişkin soruşturma tamamlandı. Erzan'ın hürriyetinden yoksun bırakıldığına dair kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği belirtilen soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

Seçil Erzan'ın "alıkonulduğu" iddiasına takipsizlik kararı

Seçil Erzan, "banka yetkilileri tarafından alıkonuldum" demişti. Savcılık ise "delil tespit edilemedi" diyerek takipsizlik verdi.

Bankacı Seçil Erzan, yüksek karlı özel fon vaadiyle aralarında ünlü futbolcular ve iş insanlarının da bulunduğu çok sayıda kişiyi iddiaya göre dolandırdı. Erzan, banka yetkilileri tarafından baskıya uğradığını ve alıkonulduğunu iddia etmişti.

Banka yetkilisi Sermin Tekin ile aralarındaki konuşma ve yazışmalarda ise banka tarafından hürriyetinden yoksun bırakıldığına dair kesin ve inandırıcı delil bulunamadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının kararında, Seçil Erzan'ın ifadesinde çelişkiler olduğu belirtilmişti. Erzan'ın 8-9-10 Nisan 2023 tarihlerinde DenizBank Genel Müdürlüğü binasına geldiği ve yeniden Çorlu'daki ikametine döndüğü ifade edildi. Erzan'ın istediği yere gidiş-geliş imkanının olduğu, kaçma fırsatının ya da istediği kişiye telefonla ulaşma imkanının bulunduğu aktarıldı.