Selçuk Bayraktar duyurdu! KALKAN DİHA 40. uçuş testini başarıyla geçti!

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, insansız hava aracı KALKAN DİHA'nın bir testi daha başarıyla geçtiğini duyurdu. Bayraktar paylaşımında, KALKAN DİHA'nın 40. uçuş testini başarıyla tamamladığını açıkladı.

Selçuk Bayraktar duyurdu! KALKAN DİHA 40. uçuş testini başarıyla geçti!

Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirmiş olduğu Bayraktar KALKAN DİHA, testlerine hız kesmeden devam ediyor.

40'INCI UÇUŞ TESTİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI

Keşif ve istihbarat görevleri için faaliyetler yürütebilecek Bayraktar Kalkan DİHA, 40'ıncı uçuş testini başarıyla tamamladı.

SELÇUK BAYRAKTAR, SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından duyurdu. Selçuk Bayraktar, uçuş testini gerçekleştirdiği anlara ilişkin videoyu sosyal medya hesabında paylaştı.

Nisan ayında VTOL Uçuş Testi kapsamında 14 bin 500 feet irtifaya çıkmıştı ve 70 saatlik başarılı uçuş süresini geride bıraktı. Testlerini başarıyla sürdüren KALKAN DİHA, Taktik İHA sınıfında bir hava aracı olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

KALKAN DİHA 70 SAATLİK UÇUŞ SÜRESİNİ GERİDE BIRAKMIŞTI

Dikine kalkış özelliği (VTOL) olan KALKAN DİHA Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olan TCG Anadolu'nun pistinden de kalkabilecek. KALKAN DİHA Nisan ayında 4419 metre yüksekliğe kadar çıkmıştı. KALKAN DİHA 70 saatlik uçuş süresini geride bırakmıştı. 

Selçuk Bayraktar duyurdu! KALKAN DİHA 40. uçuş testini başarıyla geçti! - Resim : 1