Sen Nehri'nde uygulamalı kalite testi: Fransız Bakan olimpiyat öncesi tartışmalı nehirde yüzdü

Fransa, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarına gün sayıyor. Maratonun başlamasına yalnızca 13 gün kaldı. Başkent Paris’ten geçen Sen Nehri ise yüzme müsabakaları için kullanılacak. Fakat sudaki bakteri seviyesi nedeniyle müsabakalara elverişli olup olmadığı tartışılıyor. Fransa Spor Bakanı da bu endişeleri gidermek için Sen Nehri’nde yüzdü ve “İçiniz rahat olsun” mesajı verdi.

Sen Nehri'nde uygulamalı kalite testi: Fransız Bakan olimpiyat öncesi tartışmalı nehirde yüzdü

Tartışmaların odağındaki nehre atladı, endişeleri gidermeye çalıştı. Fransa, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için geri sayımda. Hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğü ülkede, yüzme müsabakaları için kullanılacak Sen Nehri bir süredir tartışma konusu. Çevre örgütleri, sudaki bakteri kirliliğini gerekçe göstererek nehrin yüzmeye elverişli olmadığını savunuyor. Fransa Spor Bakanı da oyunlara 13 gün kala bu endişeleri giderecek bir hamle yaptı. Sen Nehri’ne atlayıp dakikalarca yüzdü. Fransız Bakanın nehre atladığı anlar canlı yayınlandı, bir süre nehirde yüzen bakan, o anları sosyal medya hesabından da paylaştı ve “Sözümü tuttum” dedi.

Nehri yüzme müsabakalarına elverişli olduğunu göstermek için Paris Belediye Başkanının da Sen Nehri’nde yüzmesi bekleniyor.