Serbest kalan esirlerden Netenyahu'ya çağrı: Hamas ile ateşkes anlaşması imzalayın

Kasım ayında yapılan esir takasıyla serbest bırakılan üç İsrailli esir, Başbakan Benjamin Netanyahu’ya çağrıda bulundu. “Hamas ile ateşkes anlaşmasını imzalayın” dediler. Mossad Başkanı David Barnea ise “Rehineler için zaman daralıyor” uyarısında bulundu. Ancak Netanyahu, yeni taleplerin anlaşma metnine dahil edilmesi için görüşmelere ara verilmesini emretti.

Serbest kalan esirlerden Netenyahu'ya çağrı: Hamas ile ateşkes anlaşması imzalayın

İsrail halkı ateşkes ve barış istiyor, ancak Netanyahu halkının çağrılarına kulak tıkıyor. Kasım 2023’te ilk ateşkeste serbest bırakılan İsrailli rehineler, Netanyahu’ya tekrar seslenerek, “Bir an evvel ateşkes ve rehineler takası anlaşmasını imzalayın” dediler.

Mossad Başkanı Barnea, özellikle kadın rehinelerin durumuna dikkat çekti. Netanyahu, hem uluslararası toplumun hem de kendi halkının feryadına kulak tıkıyor ve dolaylı görüşmelere ara verilmesi kararını aldı. İsrailli yetkililer, Netanyahu’nun amacının anlaşmaya yeni maddeler eklemek olduğunu açıkladı. Müzakere heyeti, yeni maddeler üzerinde çalışmaya başladı. Önümüzdeki hafta, Mossad Başkanı yeni anlaşma metniyle Doha’ya gidecek ve anlaşma, Hamas, Mısır, Amerika ve Katar yetkililerine sunulacak. İsrailli yetkililer, yeni maddeler hakkında açıklama yapmadan önce görüşmelerin tıkanabileceğini belirtti.