Serhat Akın’a saldırı nasıl planlandı? Olay gecesinin tüm detayları tv100’de

Spor yorumcusu Serhat Akın’a yönelik silahlı saldırının nasıl planlandığı tv100’de Ersin Düzen’in moderatörlüğünde ekrana gelen Saha Dışı programında tüm detaylarıyla ele alındı.

Eski Fenerbahçe ve A Milli Takım oyuncusu olan spor yorumcusu Serhat Akın, geçtiğimiz günlerde İstanbul Beykoz, Kavacık Mahallesi Şehit Teğmen Ali Yılmaz Sokak'ta kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan, olayda motosikleti kullandığı iddia edilen O.M, silahla ateş ettiği öne sürülen O.D. ile E.Ü, İ.T, Y.G. ve M.A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, işlemlerinin ardından Beykoz Adliyesi'ne götürüldü. Soruşturmayı yürüten savcılığa çıkarılan 6 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından "iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

ŞÜPHELİLERDEN 5’İ TUTUKLANDI

Hakimlik, sevk edilen şüphelilerden 5'inin tutuklanmasına, şüpheli M.A'nın da yurt dışına çıkış yasağı ve imza atma şartını içeren adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmasına karar verdi.

Serhat Akın’a saldırı nasıl planlandı? Olay gecesinin tüm detayları tv100’de - Resim : 1

SERHAT AKIN'A SİLAHLI SALDIRININ DETAYLARI TV100'DE

Serhat Akın’a yönelik saldırı tv100’de Ersin Düzen’in moderatörlüğünde ekrana gelen Saha Dışı programında tüm detaylarıyla ele alındı.

Ersin Düzen’in edindiği bilgilere göre tetikçiler, Serhat Akın işyerinden ayrılmadan önce saat 18.35’te olay yerine geldiler. Düzen, Ozan D.'nin ifadesini aktararak silahlı saldırının maçtan önce planlandığını kaydetti. Düzen, Ozan D.'nin ifadesi üzerinden olayı detaylarıyla anlattı.

SERHAT AKIN'IN FOTOĞRAFINI VE KANALIN KONUMUNU GÖNDERDİ

Tetikçi Ozan D., Osman M. ile beraber, saat 16.00 civarında buluştuktan sonra Hasan Şahin, tetikçi Ozan D.’nin telefonuna bir mesaj atarak Serhat Akın’ın fotoğrafını ve kanalın konumunu gönderdi.

TALİMAT VERDİ

Ozan D., olayı anlamadığı için Hasan Şahin’i aradı. Hasan Şahin, Ozan D.’ye telefonda “Bu adamı (Serhat Akın) vuracaksın, Osman D.’de motoru kullanacak” dedi. Ozan D.’nin neden kendisinin vuracağını sormasını üzerine Hasan Şahin, “Eğer benim dediğimi yapmazsan seninle aramızda bir dosya var, onu tamamen sana yıkarım. Ve aynı zamanda evini biliyorum, her türlü şekilde sana zarar veririm” ifadelerini kullandı.

Serhat Akın’a saldırı nasıl planlandı? Olay gecesinin tüm detayları tv100’de - Resim : 2

TEHDİT ETTİ

Ozan D., ifadesinde bu tedirginlikle ilk etapta ‘Evet’ dedikten sonra telefonu kapatıp Osman D.’ye ‘Ben yapamayacağım’ dediğini aktardı. Osman D., bu kez Hasan Şahin’i aradı. Şahin, Osman D.’ye “Ben ne diyorsam onu yapacaksınız” dedi. Bunun üzerine Osman D. ve Ozan D., Akın’ı vurmayı kabul etti. Devamında motor olmak için Osman ve Ozan, Pendik’e gitti. Tetikçi Ozan D., kuzeninden gezme bahanesiyle bir kask aldı.

PENDİK’TE MOTOR BULDULAR, KARTAL’DA SAHTE PLAKA ÇALDILAR

Pendik’te gittikleri yerde plakası olmayan bir motor bulan ikili, üzerinde anahtarı ve plakası olmayan düz kontak çalışır vaziyette olan çalıntı motora plaka arayışına girdiler. Sonra Kartal’a giden ikili bir motordan plaka çaldı.

SİLAH VE MASKE ALDILAR

Sonra Hasan Şahin, Osman D. ve Ozan D., ile konuşup “Size bir konum vereceğim, gideceksiniz size silah verecek” dedi. Eyüp adında bir kişi geldikten sonra ikili onun arabasına bindi. Araçta ikiliye bir silah ve 2 tane maske verildi. Eyüp telefondan bir yayın izletip Serhat Akın’ı göstererek, “Bu kişi” ifadesini kullandı.

Serhat Akın’a saldırı nasıl planlandı? Olay gecesinin tüm detayları tv100’de - Resim : 3

“AYAĞINA SIKACAKSINIZ”

Eyüp isimli kişi, Osman D. ve Ozan D.’ye “Ben yayın bittiği zaman size haber vereceğim, daha sonra ayağına sıkacaksınız” dedi.

Ozan D., Hasan Şahin’i aradı. Bunun üzerine Şahin, tehdit ederek “Ya benim dediğimi yaparsınız. Aileni, evini biliyorum size zarar veririm” şeklinde konuştu.

SİLAHLI SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

Şahıslar olayın yaşandığı yere konuşlandı. Saat 23.56 sularında ise silahlı saldırı gerçekleştiriliyor ve Ozan D., Serhat Akın’a 3 el ateş ediyor.