Serhat Akın'ı kurşunlayanlara istenen ceza belli oldu! Talimat detayı dikkat çekti

İstanbul Beykoz’da Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve futbol yorumcusu Serhat Akın’a silahlı saldırı düzenlenmesi olayına ilişkin fezleke hazırlandı. 7 şüpheli hakkında "Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıl hapis cezası istenirken saldırı talimatının yurt dışından geldiği ve 250 bin lira karşılığında harekete geçildiği belirtildi.

Serhat Akın'ı kurşunlayanlara istenen ceza belli oldu! Talimat detayı dikkat çekti

Beykoz Kavacık’ta 26 Eylül 2024 tarihinde saat 23.30 sıralarında, Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve futbol yorumcusu Serhat Akın, katıldığı programdan çıktığı esnada motosikletle gelen şahısların silahlı saldırısına uğramıştı.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan fezlekede, Serhat Akın’ın yaralanmasının parçalı kemik kırığı boyutunda olup, hayat fonksiyonlarına etkisinin adli tıp kurumu raporuna göre ağır nitelikte olduğu kaydedildi.

TASARLAYARAK KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS

Fezlekede yurt dışından gelen talimat üzerine birden fazla kişinin fikir ve eylem birliği içerisinde olay öncesi ve sonrası hareket etmesi, daha önceden olay mahallinde keşif yapılmış olduğunun kamera kayıtlarından tespit edilmiş olması, gizliliği sağlamaya yönelik olayda maske ve kaskın kullanılması, ateş eden şüpheli ile mağdur arasındaki 3-4 metre gibi yakın bir mesafeden 3 el ateş edilmiş olması ve üçünün de isabet bulması ve olayda kullanılan silahın mahiyeti gözetilerek eylemin tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs olarak nitelendirdiği vurgulandı.

250 BİN KARŞILIĞINDA KURŞUNLADILAR

Fezlekede, E.Ü'nün saldırıdan önce şüpheliler O.M. ve O.D. ile olay yerinde keşif yapmak ve olayda kullanılan tabanca ve maskeleri temin etmek, İ.T'nin kaçan şüphelilerin saklanmasına yardımcı olmak, M.A'nın eylemin gizliliğini sağlamak için O.D'nin saldırı sırasında kullandığı kaskı temin etmek, Y.G'nin ise olayın azmettiricisi olan H.Ş'den aldığı ve bu işin karşılığı olarak değerlendirilen 250 bin lirayı şüpheliler O.D. ve O.M'ye teslim etmek suretiyle olaya iştirak ettikleri kaydedildi.

7 ŞÜPHELİ HAKKINDA 20 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekede 7 şüpheli hakkında “Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıla kadar hapsi istendi. Fezleke, dava açılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.