Serinlemek için girdiği nehirde boğuldu

Batman'ın Çayüstü Köyü'nde piknik yapan bir kişi, serinlemek için girdiği Dicle Nehri'nde akıntıya kapıldı. Yapılan arama çalışmalarının sonucunda kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Rize'de ise piknik yapmak için girdikleri derenin ortasında mahsur kalan iki kişi, beton pompası ile kurtarıldı.

Serinlemek için girdiği nehirde boğuldu

Batman'da meydana gelen olayda, iki arkadaş piknik yapmak için Kantar Köprüsü mevkisindeki Dicle Nehri'ne gitti. 36 yaşındaki Nihat Ulusal, serinlemek için girdiği nehirde akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Durumu fark eden arkadaşı hemen ekiplere haber verdi. İhbarla bölgeye Batman İtfaiyesi dalgıç ekibi, AFAD, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Suya yapılan 3 saatlik arama sonucunda Nihat Ulusal'ın cansız bedeni bulundu.

Rize'de ise Katarahte Deresi, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış nedeniyle bir anda yükseldi. Kayanın üzerinde piknik yapan iki kişi, bulunduğu yerde mahsur kaldı. Olay yerine AFAD, sağlık ve jandarma ekipleri gönderildi. Piknikçilerin mahsur kaldığı yer yola uzak olduğundan, bölgedeki beton pompasından yardım alındı. Beton pompasının hortum kısmı uzatıldı ve mahsur kalan kişiler güvenlik önlemleri ile taşındı. Can kaybının yaşanmadığı olayda, iki kişi de yara almadan kurtarıldı.