"Serinlik" başka bahara kaldı: Bu sonbahar "çok sıcak" geçecek

Bu yaz sıcak geçti, bunalttı… Yazın bitmesine de sayılı günler kaldı… Sonbahar kapıda… Ancak serin günler biraz daha uzakta… Tahminlere göre, sonbahar aylarının da çok sıcak geçmesi bekleniyor.

"Serinlik" başka bahara kaldı: Bu sonbahar "çok sıcak" geçecek

Eylül serinletmeyecek… Ekim ve Kasım daha sıcak geçecek… Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi, sezonluk tahminlerini açıkladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Barış Önol, raporu değerlendirdi ve uyarılarda bulundu.

Sezonluk haritaya göre, kırmızı yani sıcak gezegen serisi devam edecek. Bahar, yaz derken, şimdi de sonbahar ayları ile ilgili öngörüler, sıcak bir döneme işaret ediyor. Uzun vadeli mevsimlik tahmin verilerine göre, Eylül'de Türkiye için hava sıcaklığı iç ve güneybatı kesimlerde mevsim normallerinin 1 ile 2 derece üzerinde olacak. Diğer bölgelerde ise bu oran 0,5 ile 1 derece olacak.

Ekim'de Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sıcaklık artacak. Bu bölgelerde sıcaklık mevsim normallerinin 1 ile 2 derece üzerinde olacak. Diğer bölgeler de bundan nasibini alacak. Doğu ve Güneydoğu dışındaki yerlerde de sıcaklık yine mevsim normallerinin 0,5 ile 1 derece üzerinde seyredecek.

Kasım ayı tahminlerine göre ise hava sıcaklığının, yurt genelinde mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor. Yağışın yurt genelinde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülüyor.