Şeyda polisin katilinin götürülüş şekli bir vekili rahatsız etti

İstanbul'da firar eden şüphelinin yakalanması için yapılan operasyonda polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden ve çok sayıda suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti'nin adliyeye çöp poşeti içinde götürülmesi DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu rahatsız etti. Gergerlioğlu, "Polise bu emri veren amire yazıklar olsun." diye duruma tepki gösterdi.

Şeyda polisin katilinin götürülüş şekli bir vekili rahatsız etti

Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekiplerinin dün akşam saatlerinde motosiklet hırsızlığı suçundan aranan ve firar eden şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışması sırasında aranan ve 26 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, polisin silahını alarak ateş etti.

AÇILAN ATEŞTE ŞEHİT OLDU

Olayda polis memuru Şeyda Yılmaz (27), şüpheliye karşılık vermeye çalışırken açılan ateşte ağır yaralandı. Şüpheli Yunus Emre Geçti annesi P.G. (43) ve polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe de olayda yaralandı.

Şeyda polisin katilinin götürülüş şekli bir vekili rahatsız etti - Resim : 1

Yaralılar hastaneye kaldırılırken polis memuru Şeyda Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ÇÖP POŞETİYLE ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Polis ekipleri tarafından olaydan kısa bir süre sonra yakalanan Yunus Emre Geçti, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki tamamlanan işlemlerinin ardından siyah çöp poşeti geçirilmiş halde kadın polis memurları tarafından Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği'nin aracına bindirilerek Anadolu Adliyesi'ne getirildi.

Şeyda polisin katilinin götürülüş şekli bir vekili rahatsız etti - Resim : 2

Geçti, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi 1.Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, şüphelinin “Kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GERGERLİOĞLU'NDAN "YAZIKLAR OLSUN" TEPKİSİ

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Şeyda polisi şehit eden caninin çöp poşetiyle götürülmesinden rahatsız oldu. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Gergerlioğlu şu ifadeleri kullandı:

"Polisi öldüren katile lanet olsun, onu hayvan koruma arabasıyla çöp poşetine koyup götüren polise bu emri veren amire de yazıklar olsun.!!! Cezayı vermenin polise ait olmadığını bu toplum ne zaman anlayacak, ayırt edecek yahu.!?"

Şeyda polisin katilinin götürülüş şekli bir vekili rahatsız etti - Resim : 3