Siber saldırılar sonrası Lübnan ordusundan tedbir: İletişim cihazlarını imha ediyor

Lübnan'da Salı ve Çarşamba günü Hizbullah tarafından kullanılan iletişim cihazlarının şiddetli bir şekilde patlaması sonucu en az 32 kişi öldü, binlerce kişi ağır yaralandı. Hizbullah saldırılar için İsrail'i işaret ederken, Lübnan Silahlı Kuvvetleri, şüpheli görülen çağrı cihazı, telsiz ve benzeri iletişim cihazlarının kontrollü şekilde patlatılarak imha edildiğini duyurdu.

Siber saldırılar sonrası Lübnan ordusundan tedbir: İletişim cihazlarını imha ediyor

Hizbullah üyelerinin kullandığı binlerce çağrı cihazını hedef alan siber saldırılardan sonra Lübnan toplumundaki huzursuzluk daha da derinleşti.

Siber saldırılardan sonra karadan güney Lübnan'a saldıran İsrail, saldırı hakkında konuşmaktan kaçınıyor.

LÜBNAN ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

Ani ve keskin saldırıların şokunu atlatamayan Lübnan, olası bir saldırıya daha uğramamak için uçuşlarında çağrı cihazlarını yasakladı ve ardından ordu içinde bir dizi önleme gitti.

Lübnan ordusundan yapılan açıklamada, “Özel ordu birlikleri farklı bölgelerde şüpheli çağrı cihazları ve iletişim cihazlarını patlatıyor, bu nedenle vatandaşlara patlama alanlarından uzak durmaları, şüpheli herhangi bir cihaz veya nesneyi bildirmeleri ve yaklaşmamaları çağrısında bulunuluyor” denildi.