Silah almak bu kadar kolay mı? tv100 ekibi ruhsatsız silah satan kişilere ulaştı

Son zamanlarda silahlı saldırılarda ve cinayetlerde artış var... Peki bu saldırganlar silahları nereden buluyor? Silah satın almak bu kadar kolay mı? İnternette silahlar peynir ekmek gibi satılıyor. tv100 ekibi internet üzerinden ruhsatsız silah satanlara ulaştı. tv100 muhabiri Yunus Emre Şeker'in özel haberi...

Sosyal medya, internet ve sokaklar silah satışı yapan, kargoyla evlere kadar silah gönderen kişilerle doldu adeta. Silah almak, neredeyse bakkaldan peynir ekmek almakla aynı hale geldi. İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde okul müdürü İbrahim Oktugan'ı öldüren zanlı ifadesinde  silahı Gaziosmanpaşa'da bir kişiden 10 bin liraya temin ettiğini söylemişti.

"KARŞILAŞTIĞIMIZ MANZARA DEHŞET VERİCİYDİ"
tv100 muhabiri Yunus Emre Şeker, internet üzerinden silah satışı yapan satıcıya ulaştı. Şeker "Biz de internette çok kısa bir arama sonucunda birkaç satıcı bulduk ve içlerinden biriyle konuştuk. Karşılaştığımız manzara dehşet vericiydi" dedi.

İKRAM OLARAK İKİ KUTU MERMİ GÖNDERECEĞİNİ SÖYLEDİ
Satıcı son derece rahattı, istenilen modeli öğrendikten sonra, silahın fiyatını söyledi. İndirim isteyince, indirim yapamayacağını ancak ikram olarak iki kutu mermi göndereceğini belirtti. “Elime ne zaman ulaşır?” sorusuna ise ödemeyi yapar yapmaz kargolayacağı, birkaç gün içinde adrese ulaşacağı şeklinde yanıt verdi. Ne ruhsat soruldu, ne yaş. Ne de silahın hangi amaçla kullanılacağı. Tek istediği parayı bir an önce almaktı.