Simon Banza, Trabzonspor’a nefes oldu!

Trabzonspor’un Konyaspor’u 3-2 yenerek ligde ilk galibiyetini aldığı maçta attığı 2 golle yıldızlaşan Simon Banza, bordo-mavili ekibe nefes oldu. Özellikle rakip savunmaların dengesi bozan oyun tarzıyla dikkat çeken Banza, Fiziksel gücü, hava toplarındaki etkinliği ve savunmaya yaptığı koşularla bordo-mavili takımın hücum gücünü de artırıyor.

Simon Banza, Trabzonspor’a nefes oldu!

Bu sezon istediği sonuçları alamayan Trabzonspor, ligdeki ilk 3 puanına 7.haftadaki Konyaspor maçıyla ulaştı. Bordo-mavili takıma galibiyeti getiren golleri Banza (2) ve Visca kaydetti.

Müsabakada 2 gol atan Banza takımına rahat bir nefes aldırdı. Sezon başında Portakiz'in Braga takımında 2 milyon Euro kiralama bedeliyle Trabzonspor'a katılan Simon Banza, takımının 126 gün sonra 3 puana ulaşmasını sağladı. Banza, sahadaki bitiriciliği ve fizik gücüyle Konyaspor savunmasına zor anlar yaşattı.

Simon Banza, Trabzonspor’a nefes oldu! - Resim : 1

TARAFTARIN BEĞENİSİNİ KAZANDI

Simon Banza'nın Konyaspor karşısında sergilediği performans, Trabzonspor taraftarlarından da büyük beğeni topladı. Sosyal medyada Banza'nın takımının hücum hattındaki en önemli ismi olduğu dile getirildi. Biri penaltıdan olmak üzere 2 gole imza atan Banza, ilerleyen haftalarda için umut verdi.

Simon Banza, Trabzonspor’a nefes oldu! - Resim : 2

RAKİP DEFANSIN DENGESİNİ BOZUYOR

Fiziksel gücü, hava toplarındaki etkinliği ve savunmaya yaptığı koşularla Trabzonspor'un hücum gücüne ciddi bir katkı sağlayan Banza, özellikle rakip savunmaların dengesi bozan oyun tarzıyla dikkat çekiyor. Teknik Direktör Şenol Güneş'in hücumdaki lideri olma yolunda ilerleyen golcü oyuncu, Trabzonspor'un bu sezon oynayacağı maçlarda kritik bir rol alacak.

Güneş'in taktiksel planlarında Banza'nın golcü kimliğinin yanı sıra takım oyununa katkı vermesi de önemli bir yer tutuyor.

Simon Banza, Trabzonspor’a nefes oldu! - Resim : 3