Sinan Ateş davasında 18 sanığın savunması alındı!

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada yeni duruşma bugün görüldü. Davada savunma yapan tetikçi Eray Özyağcı, amacının Ateş’i öldürmek değil, yaralamak olduğunu savundu. tv100 Muhabiri Fatih Poyraz'ın Sinan Ateş davası ile ilgili son aktardığı bilgilere göre, bugün mahkeme heyeti başta azmettiriciler olmak üzere toplam 18 sanığın savunmasını aldı. Kalan 4 sanığın savunması ise yarınki duruşmaya kaldı.

Sinan Ateş davasında 18 sanığın savunması alındı!

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş”in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davada yeni duruşma bugün görüldü. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, avukatları ile taraf avukatları katıldı.

DAVA ÖNCESİ ATEŞ'İN AVUKATI DEĞİŞTİ

Sinan Ateş’in avukatı Ali Yücel davadan çekildi. Yücel’in yerine avukat Hüseyin Kaya duruşmaya katıldı.

18 SANIĞIN SAVUNMASI ALINDI

tv100 Muhabiri Fatih Poyraz'ın Sinan Ateş davası ile ilgili son aktardığı bilgilere göre;  Bugün mahkeme heyeti başta azmettiriciler olmak üzere toplam 18 sanığın savunmasını aldı. Kalan 4 sanığın savunması ise yarınki duruşmaya kaldı.

KARARIN O GÜN ÇIKMASI BEKLENİYOR

Yarın sabah saat 09:00 itibariyle kalan 4 sanığın savunması alınacak. Çarşamba günü ise davaya dair bir kararın açıklamasının beklediğini belirtti. Özellikle yarın ki davada bu tarihin netleşmesi bekleniyor. 

"KASTIM ÖLDÜRMEK OLSAYDI..."

Davada daha sonra sanıkların savunmalarına geçildi. Cinayetin tetikçisi Eray Özyağcı, “Amacım yaralamaktı. Kastım öldürmek olsaydı, sırtlarından vurur olay yerinden uzaklaşırdım.

Kasten adam öldürmek ve azmettiricilikten yargılanan Doğukan Cep ise “Vereceğiniz her türlü karara razı olduğumuzu bilmenizi isterim. Gönlüm rahat, vicdanım rahat. Ben Ankara’ya kimseyi öldürmeye göndermedim.” ifadesini kullandı. Dava ifadelerin alınmasıyla devam ediyor.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLAMIŞTI

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 22 sanıklı davanın son duruşmasında savcı mütaalasını açıklamıştı. Savcı, 5 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis, 11 sanık hakkındaysa 20 yıla kadar hapis cezası istemişti. Bugünkü duruşmada sanıkların mütaala üzerine savunma yapması bekleniyor. Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti.