Sinan Oğan'dan tv100'e özel açıklamalar! Sinan Oğan'ı kim tehdit etti?

tv100'de yayınlanan Farklı Açılar'a konuk olan Sinan Oğan, Kübra Par'ın "Sizi kim tehdit etti?" sorusuna, "Vallahi kim etmedi ki Fetöcüler, PKK’lılar, CHP yandaşları mı etmedi? Muhalif bir belediye başkanının trol ordusu tehdit etti." cevabını verdi.

Kübra Par'la Farklı Açılar programının bugünkü konuğu Sinan Oğan oldu. Sinan Oğan, Kübra Par'ın sorularını yanıtladı.

Sinan Oğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"1 yıldır Ankara'daydım. Dünyada gitmediğim ülke yok. Ben 10 sene yurt dışında yaşadım. Örneğin ben İngiltere'ye gittim. Bazıları zannediyorki ikinci turda Sayın Erdoğan'ı destekledim ve ben dünyayı görmeye başladım.

SİNAN OĞAN'I KİM TEHDİT ETTİ?

Çok yoğun bir şekilde tehdit ve linçlerle mücadele etmek zorunda kaldım. Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimleriyle beraber böylesine bir linç kültürü olduğunu bu kadar derinden hissetmemiştim. 

AİLEME KADAR TEHDİTLERLE UĞRAŞTIM

1 yıldır çocuklarıma kadar aileme kadar tehditlerle uğraştım. Devletin koruması altına girmek durumunda kaldık. FETÖ'cüler mi tehdit etmedi? CHP yandaşları mı etmedi? Muhalif bir belediye başkanının trol ordusu tehdit etti.

PKK yandaşları, FETÖ yandaşları ve sosyal medyada demokrat olarak geçinen CHP'li olarak bir kısmı geçinen, kendisini CHP'ye yakın gören sosyal medya silahşörleri, bir kısmı gazeteci etiketi üzerinde olan kişiler tehdit etti.

İLK TUR SEÇİM GECESİ ERDOĞAN'A HABER GÖNDERDİM

İlk tur seçim gecesinde ben Sayın Erdoğan'a haber gönderdim. Dedim 'Sakın 49 buçuktan 50 yapmaya kalkışmayın. Bu ülkenin bu ekonomik krizde birinci turda çok zayıf bir şekilde çok cüzi bir miktarda kazanmasına vesile olmayın.' Bu ne demekti biliyor musunuz? Tartışmaların olduğu bir Türkiye. Kazandı mı kazanmadı mı? Ben dedim ki önemli olan güçlü hükümetin ülkeyi yönetmesidir.

Tamamlamayın derken neyi kastediyorsunuz?

O akşam çok gitti geldi ya. Ben onlar öyle bir hamlede bulunuyor demiyorum. Ben uyardım, dedim ki bu ülkede benim önceliğim güçlü bir hüükmet çıkarmamız lazım.

ÜLKEYİ KRİZE GÖTÜRMEYECEK ADAYI DESTEKLEDİM

Bu ülkeyi krize girmekten kurtardım ben. Benim omuzumda böyle bir yük vardı. O gün Sayın Kılıçdaroğlu'nu destekleseydik birinci turda 5 puan fark yemiş. Millet İttifakı olarak parlamento çoğunluğunu kaybetmiş. Buna rağmen zorlasaydık, cumhubaşkanlığını kazansaydık ben cumhurbaşkanı yardımcısıydım.

KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN’A FARK ATTI DA BEN Mİ DESTEKLEMEDİM?

Kılıçdaroğlu 22 yıldır CHP iktidarın karşısında. İlk turda Sayın Erdoğan’a 5 puan fark attı da ben mi desteklemedim. Başkanlık sistemiyle yönetiliyoruz bunun farkında mı arkadaşlar? Şu an içinde bulunduğumuz sistem başkanlık sistemi.

KILIÇDAROĞLU, CUMHURBAŞKANLIĞI YARDIMCILIĞI VE 3 BAKANLIK TEKLİF ETTİ

Kılıçdaroğlu ile görüşmemizde bana Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı, 3 Bakanlık teklif etti. Benim önceliğim bu değil dedim. Benim önceliğim bu ülkeyi nasıl yöneteceksiniz? Beni linçleyenlere ricam şudur; Arkadaşlar istediğiniz kadar linçleyin, eleştirin ama önce bir dinleyin. Bu ülkeyi krize girmekten kurtardım.

KILIÇDAROĞLU ‘KAZANIRSAK YÖNETEMEYECEĞİZ’ DEDİ

Kılıçdaroğlu’na, ucu ucuna kazandığımız bir seçimde parlamento da arkamızda yok nasıl yöneteceğiz bu ülkeyi diye sordum. Bana 'Yönetemeyeceğiz' dedi.

ERDOĞAN’A ‘BİR ŞEY TALEP ETMİYORUM’ DEDİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın size vaat ettiği, önerdiği bir şey oldu mu?

Hayır, ben baştan önünü kestim. Ben bir şey talep etmiyorum dedim. Şu maddelerde uzlaşırsak sizi destekleriz dedim. O maddelerde uzlaştık. Onun ötesinde ne bir görev talebim oldu ne de iddia edildiği gibi maddi bir talebim oldu. Ne başka bir talebim oldu. Çünkü ben şunu gördüm burada mesele benim bir görev talep etmem, şahsi ikbalimi düşünme meselesi değildi.

2028’DE SAĞIN EN GÜÇLÜ ADAYI BENİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın size vaat ettiği, önerdiği bir şey oldu mu?

Hiç kimsenin beklemediği %5.2’lik oy alan Sinan Oğan, 2028’in en güçlü sağın adayıdır. Biz planın parçalarını yaşıyoruz. Birinci parçası Türk Milliyetçilerinin bir miktarını bir araya getirip Türk Milliyetçilerini 2023 seçimlerinin belirleyeni yapmaktı, yaptık. Şimdi sıra bir Türk Milliyetçisi Cumhurbaşkanı adayı çıkarmak ve Cumhurbaşkanlığını almaktadır.

DESTEK KARŞILIĞINDA MAL VARLIĞI KAZANDI MI?

Milletvekili lojmanları diye yapılan bir yer vardı. 4+1 dairem vardı. Orada oturuyordum. Mutlu mesut yaşıyordum orada. Seçimlerden sonra tehditler almaya başladım. Kapımıza çarşı işaretleri kondu. Daha güvenlikli bir siteye geçmek zorunda kaldım.

SİNAN OĞAN’IN MİLYON DOLARLIK ÇİFTLİĞİ VAR MI?

Şubat’ın ortalarında almışım. 100 bin imza toplamış mıydım? Yok. Aday mıydım? Çoktan adaydım da adaylık başvurusunda mı bulunmuştum? Yok. ATA İttifakı var mıydı? Yok. Benim seçimlerde %5 alacağım belli miydi? Yok.

SİNAN OĞAN DEVLETİN YOLUNU KAPATTI MI?

Devletin yolunu mu kapattınız? Komşularınızın hakkını yediğinize bununla ilgili davalık olduğunuza dair bir iddia var.

Burası yol mu? Kapıyı gördünüz. Burada 20 yıllık ağaçlar, duvar var. Belediye geldi de yol açtı ben açma mı dedim.

ÖZEL GİTSİN BAŞKA İSİM BULSUN İTTİFAKINA

Türkiye İttifakı Partisi’nin resmi adıdır. Onaylı adıdır. Onun tapusu onun üzerinedir. Lütfen Sayın Özgür Özel, gidin kendinize başka bir ittifak adı bulun. Türkçe Dağarcığınız yoksa ben size yardımcı olayım ittifak adı bulmakta.

SAYIN BAHÇELİ'YE SAYGIM VARDIR

MHP’ye geri dönmek, gelecekte MHP liderliğine talip olmak gibi niyetleriniz var mı?

Şu anda MHP’nin bir Genel Başkanı var. Sayın Bahçeli MHP’nin başındadır. Dolayısıyla şu veya bu partiyle ilgili bir söz söylemek doğru değildir, saygım vardır. Ben şu an hiçbir siyasi partinin bir şeyi olma gibi bir niyetim yok. Ama gelecekte Türk Milliyetçilerini tek çatı altında birleştirme hedefim var."