Şirine'yi atan akademisyeni 1.5 yıl hapis

İstanbul’da “Şirine” isimli kediyi tekmeleyip 4. kattan aşağı atan sanık hakkında karar açıklandı. Akademisyen Elanur Piliçi, 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Piliçi, savunmasında “Öyle yaptığım için üzgünüm. Hayatımda ilk defa vurduğum bir hayvan. Bunun için çok ağladım, çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.

Şirine'yi atan akademisyeni 1.5 yıl hapis

Olay, İstanbul Küçükçekmece’de 15 Ağustos 2023’te meydana geldi. Piliçi, “Şirine” isimli kediyi tekmeleyip 4. kattan aşağıya atmıştı. Piliçi’nin “Bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etmek ve acımasızca muamelede bulunmak” suçundan yargılandığı davada, sanığın 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Küçükçekmece 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 4. duruşmada, kedinin sahibi Fatma Aydın ve sanık Elanur Piliçi hazır bulundu. Duruşmaya İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları da katıldı.

Sanık, kediyi sadece bir kere tekmelediğini ve kedinin kendisini görünce pencerenin dışına düştüğünü belirtti. Savunmasında, “Kucaklayıp götürüp oradan atmış değilim. Kediye sadece bir kere vurdum. Öyle yaptığım için üzgünüm” dedi.

Fatma Aydın, sanığın savunmasını dinlerken gözyaşlarına boğularak duruşma salonundan ayrıldı. Mahkeme, kararını açıklamak için ara verdiğinde koridora çıkan bir hayvansever fenalaşarak baygınlık geçirdi.

Mahkeme, Elanur Piliçi’nin “evcil hayvanı öldürmeye teşebbüs” suçundan 1 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Hakim, sanığın duruşmalarda pişmanlık göstermemesi gerekçesiyle cezada takdiri indirim uygulamadı.