Sizin de başınıza gelebilir: Valizdeki etikete dikkat! Hayatı kabusa döndü, 3 ay hapisten sonra Interpol raporuyla serbest kaldılar

Libyalı iş insanı, eşi ve çocuklarıyla birlikte Brezilya'dan döndüğünde İstanbul Havalimanı'nda şok yaşadı. Kendilerine ait bir valizde 40 kilo uyuşturucu bulunduğu iddiasıyla eşiyle birlikte tutuklandı. Üç ay hapis yatan çift, kendilerine ait olmayan bir çantayla uluslararası uyuşturucu mafyasının ağına düştü. Mafya, uyuşturucu dolu çantadaki etiketi çiftin bebek arabasına yapıştırmıştı. Detaylar Kadir Yüksel'in özel haberinde.

Libyalı iş insanı El Jetlevi, Brezilya'da tatil yaptıktan sonra Türkiye'ye döndü ve İstanbul Havalimanı'nda 40 kg uyuşturucu taşıdığı iddiasıyla gözaltına alındı, tutuklandı. El Jetlevi ne olduğunu anlamadı, dünyası başına yıkıldı.

GERÇEK BAMBAŞKA ÇIKTI
Gerçek farklıydı; El Jetlevi, farkında olmadan uluslararası bir uyuşturucu şebekesinin ağına düşmüştü.  El Jetlevi ve eşi 3 aydan fazla tutuklu kaldı. Parmak izleri incelendi ve uyuşturucu dolu çantanın kendilerine ait olmadığı ortaya çıktı. 

VALİZDEKİ ETİKETE DİKKAT!
El Jetlevi ve ailesinin başına gelenler ilk değildi. Etiket değiştirerek uyuşturucu kaçıran uluslararası bir şebeke uzun zamandır var. Yurt dışı seyahati düşünenler bu riskle karşı karşıya. Yurt dışı seyahatlerinizde havalimanından çıkmadan önce valizinizdeki barkodları mutlaka kontrol etmelisiniz.