Sokak köpeklerine ne olacak? AK Parti'nin yasa teklifinde ne var? TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tv100'de anlattı

TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Kübra Par'la Farklı Açılar programında sokak köpekleriyle ilgili tartışmalara ilişkin "Hasta ve saldırgan olanlara ötenazi uygulanacak. Hayvanları yerine bırakmak yok artık, sahiplendiremiyorsak bakımevinde yaşayacaklar. Sokakta yiyecek bulamıyorlar, kışın donuyorlar. Sokak doğal yaşam alanı değildir. Sağlıklıysa ömür boyu barınakta bakılacak" dedi.

tv100.com yazarı Fuat Uğur, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan ASAM Başkanı Dr. Eray Güçlüer, emekli kurmay albay Dr. Dursun Çiçek, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster, TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Kübra Par'la Farklı Açılar programına konuk oldu. Sahipsiz hayvanlara yönelik "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ne ilişkin Güler açıklamalarda bulundu. 

“ÖTANAZİ EVRENSEL BİR KAVRAMDIR”
Ötenazi tartışmasıyla ilgili Güler "Bizim insanlarımız genel bir sözlük kavramı olarak kullanıyor. Ötanazi, uluslararası yargıda hem de Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı raporlarda kullanılan bir kavram. Hasta ve saldırgan olanlara ötenazi uygulanacak. Hayvanları yerine bırakmak yok artık, sahiplendiremiyorsak bakımevinde yaşayacaklar. Sokakta yiyecek bulamıyorlar, kışın donuyorlar. Sokak doğal yaşam alanı değildir. Sağlıklıysa ömür boyu barınakta bakılacak." dedi.

Par'ın "Sokaklarda bir sokak köpeği problemimiz var. Bunu hep birlikte kesinlikle çözmeliyiz. Bu anlamda da yasa tasarısı konusunda da bir ön yargım yok. Sadece şunu merak ediyorum. Belediyeler bakım evi açmak, orayı işletmek, masrafını çok zahmetli bulacakları için “Ya bu saldırgandı, bunun hastalığı vardı” derse bunun aksi nasıl ispatlanabilir?" sorusu üzerine Güler "Bunun için de savcılıkta suç duyurusunda bulunursunuz. Savcılık ona soruşturma açar. Kim orada kanuna aykırı bir eylem, faaliyet yürüttüyse görevi kötü kullanmaktan ya da kamu zararına sebebiyet vermeye veya 5199 kanununa göre, yasak fiil kapsamında hayvanları öldürmeden dolayı yargılanacaktır." yanıtını verdi.