Son 13 yılın en parlak yıldızı Türkiye'de o ilde görüntülendi! Özel olarak görüntülendi

Son 13 yılın en parlak yıldızı Türkiye'de o ilimizde kayda alındı. Türkiye Uzay Ajansı tarafından gökyüzünde anbean kayda alınan yıldız onlarca gökbilimci tarafından izlendi. Daha öncesinde yetkililer tarafından Ekim ayında gökyüzünde görüleceği açıklanan yıldız gecenin karanlığında gökyüzünde çıplak gözle görüntülenebildi.

Son 13 yılın en parlak yıldızı Türkiye'de o ilde görüntülendi! Özel olarak görüntülendi

Son 13 yılın en parlak yıldızı Niğde'de görüntülendi. Türkiye Uzay Ajansı tarafından yapılan açıklamada ismi C/2023 A3 Tsuchinshan-Atlas olan yıldızın Ekim ayında çıplak gözle görüleceği yönünde oldu. Yapılan açıklamanın ardından ise gökbilimciler parlak yıldızı görüntülemek için Niğde'de yerlerini aldı. 

FOTOĞRAF SANATÇILARI GÖRÜNTÜLEDİ

Gökyüzü olaylarına ilgi duyanların merakla beklediği, sadece parlaklığıyla değil, 21 derece uzunluğundaki etkileyici kuyruğuyla da dikkat çeken yıldızı Niğde’de yaşayan fotoğraf sanatçısı Ömer Kilit kaydetti.

11 Ekim'den itibaren, Kuzey Yarımküre'den çıplak gözle görülebileceği, 12 Ekim civarında ise dünyaya en yakın mesafede geçişini yapacak ve gözle görülebilecek en yüksek parlaklığa ulaşacağı açıklanan kuyruklu yıldız 14 Ekim tarihinde Niğde semalarında görüntülendi.
Tarihteki en etkileyici kuyruklu yıldız geçişine tanık olduğu ve fotoğraflama şansına sahip olduğu için mutlu olduğunu dile getiren fotoğrafçı Ömer Kilit, astrofotoğrafçıların hayatları boyunca bir kez şahit olacakları bu doğa olayını görüntüleyebilmek nöbet tuttuğunu söyledi.
Kilit, “Bu özel anı gözlemleyebilmek ve kayıt altına alabilmek için ilk olarak ışık kirliliği olmayan Aladağlar bölgesine gittim ancak orada parlak kuyruklu yıldızı göremedim. Akşam saatlerinde evimin balkonunda otururken gözlem yapmaya devam ettim yarım saat kadar gökyüzünü izledikten sonra bu özel anı gördüm ve hemen fotoğrafladım. Bu özel gökyüzü olayına şahit olduğum ve kayıt altına aldığım için mutluyum.” dedi.

 

Son 13 yılın en parlak yıldızı Türkiye'de o ilde görüntülendi! Özel olarak görüntülendi - Resim : 1