Son dakika.. Aksaray- Ankara kara yolunda otobüs devrildi! 6 kişi hayatını kaybetti! 34 kişi yaralandı!

Balıkesir Bandırma’dan Kapadokya’ya gezi için çıkan otobüs Aksaray-Ankara karayolunun yaklaşık 40. kilometresinde yoldan çıkarak şarampole devrildi. Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada kişinin hayatını kaybettiğini, 34 kişinin yaralandığını belirtti. Adalet Bakanı Tunç, kaza hakkında 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı.

Kaza, saat 07.00 sıralarında, Aksaray- Ankara kara yolu Acıpınar köyü girişinde meydana geldi. Balıkesir'den Nevşehir'e giden plakası ve sürücü henüz belirlenemeyen yolcu otobüsü, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu devrildi.

Son dakika.. Aksaray- Ankara kara yolunda otobüs devrildi! 6 kişi hayatını kaybetti! 34 kişi yaralandı! - Resim : 1

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLAMA YAPTI: 6 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ 

"Aksaray Merkez ilçe E-90 karayolu üzerinde, Balıkesir'den Kapadokya bölgesine seyir halinde bulunan ve içerisinde 2 şoför, 1 rehber ve 41 yolcunun bulunduğu tur otobüsü yoldan çıkarak devrilmiştir.

Kazada 7 maalesef vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımız ağır olmak üzere 33  vatandaşımız da yaralanmıştır.

Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

YENİ BİLGİ:

Şükürler olsun 1 hastamız doktorlarımız tarafından hayata döndürüldü. Hastamızın tedavisi ağır yaralı olarak yoğun bakımda devam ediyor.

Dualarımız yaralılarımız için.

Maalesef 6 vatandaşımız vefat etti, 3 ‘ü ağır 34 vatandaşımız yaralandı.

 

 ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ AÇIKLAMA YAPTI 

Tunç, "Aksaray-Ankara kara yolunda meydana gelen otobüs kazasıyla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir." ifadelerini kullandı. 

 AKSARAY VALİSİ KUMBUZOĞLU'NDAN KAZAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Aksaray'daki feci kaza sonrası Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu açıklamada bulundu.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, sabah saatlerinde meydana gelen otobüs kazası sonrası kaza yerinde incelemelerde bulundu, bilgi aldı.

Vali Kumbuzoğlu yaptığı açıklamada, "Balıkesir'den Kapadokya'ya gitmekte olan bir tur otobüsü ilimize 25 kilometre kala Acıpınar mevkisinde yolun sağ tarafına devrilmesi sonucu bir trafik kazası meydana gelmiştir. İlk tespitlere göre 41 yolcu, 1 şoför, 2 rehber olduğu öğrenilmiştir. Kaza sonucu maalesef 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik.

Yaralılarımızın ise Aksaray Devlet Hastanesine sevkini yaptık, şu anda tedavi altına aldık. Maalesef bu tür kazalarda bu tür olayları yaşıyoruz. Hastaneye geçerek yaralıların durumları hakkında detaylı bilgi alacağız. Bu konuyla ilgili soruşturmamız devam ediyor. En titiz şekilde gereğini yapacağız. Her zaman olduğu gibi yolcularımıza, şoförlerimize dikkatli olmaları konusunda uyarılarımızı yapıyoruz" dedi.

'OTOBÜS BENİ SOLLADI'

Kazaya tanık olan başka bir sürücü Mehmet Tayiroğlu ise şunları söyledi:

"Otobüs beni solladı. Solladıktan sonra otobüs sağa sola doğru gitmeye başladı. O ara şoförün uyuduğunu düşünüyorum. Selektör yaptım, korna çaldım, benim aracım hızı 80 kilometreye sabit olduğu içinde yanına yetişemedim. Bariyerlere çarptı, sürüklenip devrildi."

Yolculardan Ramazan Durmuş da "Uyuyordum. Kemer de bağlıydı. Arabanın devrildiğini gördüm" dedi.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

 

Son dakika.. Aksaray- Ankara kara yolunda otobüs devrildi! 6 kişi hayatını kaybetti! 34 kişi yaralandı! - Resim : 2

Son dakika.. Aksaray- Ankara kara yolunda otobüs devrildi! 6 kişi hayatını kaybetti! 34 kişi yaralandı! - Resim : 3

Son dakika.. Aksaray- Ankara kara yolunda otobüs devrildi! 6 kişi hayatını kaybetti! 34 kişi yaralandı! - Resim : 4