SON DAKİKA: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümü sonrası açıklamalarda bulundu

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in kaldırıldığı hastanede öldüğünün bildirilmesinin ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıklamalarda bulundu. "Ölümünü istihbarat kaynaklarımız doğruluyor," açıklamasını yapan Bakan Fidan, örgütle mücadelenin devam edeceğini de aktardı.

SON DAKİKA: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümü sonrası açıklamalarda bulundu

Fidan, terörle mücadelede kararlılığın devam edeceğini belirterek, "Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür." ifadesini kullandı.

"REHAVETE SÜRÜKLEMEYECEK"

Bu ölüm haberinin kendilerini hiçbir zaman rehavete, gevşemeye itmeyeceğini söyleyen Fidan, "Bu örgüt, milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur. Binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmış, bu gençlerimizi kendi vatanlarına, milletlerine, kutsal değerlerine ihanet eden bir makinaya dönüştürmüştür." dedi.

Bakan Fidan, bu insanların yurt dışında istihbarat servislerinin elinde büyük bir zillet içinde kendi ülkelerine, milletlerine ve değerlerine karşı bir silah olarak kullanıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İHANET DOLU BU YANLIŞ YOLDAN VAZGEÇİN"

"Bu ölüm vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım ve kendilerini gittikleri ihanet dolu bu yanlış yoldan vazgeçmeye, devletlerinin, milletlerinin aleyhine çalışmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu yol iyi bir yol değil. Bu yolun sonu iyi bir son değil. Milletimiz, devletimiz her türlü terör örgütüyle olduğu gibi bu örgütle de mücadele etmeye devam edecekler. Artık yol yakınken dönmeyi bilsinler."

ADALET BAKANI TUNÇ: ÖRGÜTLE MÜCADELE SÜRECEK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Gülen’in ölümüne ilişkin bir açıklama yaptı.

Bakan Tunç, “Ülkemiz aleyhine milli güvenlik sorunu olan bu örgütle mücadele FETÖ elebaşıyla sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir.” dedi.