Son dakika | Kulüpler Birliği kararını verdi! Yeni başkan belli oldu

Kulüpler Birliği Vakfı yeni başkanını seçmek için toplandı. Mevcut Başkan Ali Koç, 19 kulüpten 18’inin oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Son dakika | Kulüpler Birliği kararını verdi! Yeni başkan belli oldu

Kulüpler Birliği Vakfının yeni başkanını seçmek için Vakfın Maslak'taki merkezinde toplantı yaptı. Toplantıya, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk ve Süper Lig'de yer alan diğer kulüplerin başkan ya da temsilcileri katıldı.

KULÜPLER BİRLİĞİ'NDE YENİDEN ALİ KOÇ DÖNEMİ

Yapılan seçim sonucu 19 kulüpten 18’inin oyunu alan Ali Koç yeniden başkan seçildi. Ali Koç hakkında olumsuz oy kullanan tek takımın Galatasaray olduğu belirtildi. 

Son dakika | Kulüpler Birliği kararını verdi! Yeni başkan belli oldu - Resim : 1

ALİ KOÇ'TAN YABANCI KURALI AÇIKLAMASI

Basın mensuplarının toplantı sonrası sorularını yanıtlayan Ali Koç, yabancı kuralının değişmesi hakkında şunları söyledi:

"Bir evvelki federasyonun kulüplere bir diretmesi, bizim kabul etmediğimiz şeyleri masaya sürmesi gibi bir şey yok. Hep beraber müşterek karar verdik. Geldiğimiz nokta itibarıyla kulüplere vaat olarak bu konuda yardımcı olacağını söylemiş. Aslında 10'dan fazla yabancısı olan herkese yarayan bir karar. Aynı zamanda da yeni kuralın uygulanacağını düşünerek transfer stratejisini planlayan kulüpler için bir dezavantaj. Bunlardan biri biziz. Burada önemli olan hepimizin menfaati. Bu kural olacağı zaman ayrılacak oyuncular için pazarlık gücümüz düşüyordu. Bu bir nebze nefes aldıracaktır."

"HEPİMİZ EL BİRLİĞİYLE YENİ FEDERASYONA DESTEK OLMALIYIZ"

Ali Koç, yeni Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi hakkında ise şunları dile getirdi:

"Ayrılan federasyonla sevabıyla günahıyla ters düştüğümüz noktalar oldu. En çok Fenerbahçe ile ters düştü. Samimiyetle verilmiş bir emek vardır. Gönüllü bir iştir. Kamuoyunda her saat hedefte olan bir pozisyondur. Futbol için harcadıkları mesai nedeniyle teşekkür ediyorum. Yeni gelen İbrahim Bey ve ekibine hayırlı uğurlu olsun. İnşallah dedikleri gibi Türk futbolundaki adaleti sağlamak için büyük adımlar atarlar. Bizler de Kulüpler Birliği olarak söylenen hedefleri bizim işimize gelir.

Hepimiz el birliğiyle yeni federasyona destek olmalıyız. İnşallah iyi işler yaparlar. Şöyle bir döneme girmeliyiz, geç bile kaldık, kulüplerin yani futbolun en önemli paydaşlarının futbolun geleceğiyle ilgili alınacak kararlarda çok daha fazla söz sahibi olacağı döneme geldik. Avrupa'da da böyle. Avrupa turnuvalarında, Avrupa Kulüpler Birliği UEFA üstünde söz sahibi. İnşallah benzer iklimi Türkiye'de de sağlarız."

KULÜPLER BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU

Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Yönetim Kurulu 

▪️ Başkan: Ali Koç (Fenerbahçe)

▪️ Fatih Saraç - Kasımpaşa

▪️ Murat Sancak - Adana Demirspor

▪️ Murat Özkaya - Eyüpspor

▪️ İbrahim Turgut - Rizespor

▪️ Mehmet Sepil - Göztepe

▪️ Yüksel Yıldırım - Samsunspor

▪️ Göksel Gümüşdağ - Başakşehir

▪️ Sinan Boztepe - Antalyaspor