Son dakika | UEFA'dan Merih Demiral'a ceza! Büyükekşi duyurdu: CAS'a itiraz yolu kapalı

Son dakika… UEFA Disiplin Komitesi, Avusturya maçında attığı gol sonrası 'Bozkurt' işareti yapan için milli futbolcu Merih Demiral’a 2 maçtan men cezası verdi. Bu konuda açıklama yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "3 maçın altındaki cezalarda CAS'a itiraz ve başvuru yolunun kapalı olmasından dolayı da verilen 2 maçlık ceza ile itiraz hakkımızda elimizden alınmıştır" dedi. Bu nedenle Merih, Hollanda ve olası bir yarı final maçında forma giyemeyecek.

Son dakika | UEFA'dan Merih Demiral'a ceza! Büyükekşi duyurdu: CAS'a itiraz yolu kapalı

A Milli Takım, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya geldiği maçı Merih Demiral'ın 1.ve 59.dakikada attığı gollerle 2-1 kazanarak adını çeyrek finale yazdırmıştı. Merih Demiral, attığı 2.golün ardından 'Bozkurt' işareti yaparak golü kutlamıştı. Maçın ardından ise UEFA Disiplin Kurulu, milli futbolcu hakkında soruşturma başlatmıştı.

Son dakika | UEFA'dan Merih Demiral'a ceza! Büyükekşi duyurdu: CAS'a itiraz yolu kapalı - Resim : 1

TFF SAVUNMA GÖNDERDİ

Yaşananların ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) harekete geçerek bu olay hakkında 30 sayfalık bir savunma hazırlayıp UEFA Disiplin Komitesi’ne göndermişti.

MERİH'E 2 MAÇ CEZA VERİLDİ

UEFA Disiplin Komitesi, Avusturya maçında attığı gol sonrası 'Bozkurt' işareti yapan için milli futbolcu Merih Demiral’a 2 maçtan men cezası verdi.

Ceza hakkında açıklama yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "3 maçın altındaki cezalarda CAS'a itiraz ve başvuru yolunun kapalı olmasından dolayı da verilen 2 maçlık ceza ile itiraz hakkımızda elimizden alınmıştır" dedi.

HOLLANDA MAÇINDA FORMA GİYEMEYECEK

Bu nedenle Merih, Hollanda ve olası bir yarı final maçında forma giyemeyecek. 

UEFA'nın kararında şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın, genel davranış ilkelerine uymadığı, temel nezaket kurallarını ihlal ettiği, spor etkinliklerini sportif olmayan nitelikteki gösteriler için kullandığı ve futbol sporunun itibarını zedelediği gerekçesiyle, katılabileceği toplam iki (2) UEFA milli takım müsabakasından men edilmesine karar vermiştir."