Son dönem moda olan ritüellere bir yenisi eklendi! Bir grup kadın ormanda bağırıp sopalarla yerlere vurdular

Son dönemde gündeme gelen bazı ritüeller şaşırtmaya devam ediyor. Karanlık inziva, buz dolu fıçı derken şimdi de sosyal medyada öfke ritüeli inzivası gündem oldu. Amerikalı bir grup kadın bağırıp yerlere sopalar vurarak, öfkelerini çıkartmaya çalıştılar ve bunun için tam 4 bin dolar ödediler.

Son günlerde gündemden düşmeyen farklı meditasyon ve ritüellere bir yenisi daha eklendi. Karanlık inziva, buz dolu fıçı derken şimdi de sosyal medyada öfke ritüeli inzivası gündem oldu. Bunun için Amerikalı bir grup kadın 4 bin dolar yani 130 bin lira vererek ‘öfke ritüeli’ adlı programa katılıp ormanlık bir alanda buluştu.

Ritüel esnasında katılımcılar, kendilerine psikolojik olarak zarar veren kişileri veya onları üzen tatsız deneyimleri düşünerek, bağırıp sopalarla yere vuruyorlar. Ama Bu durum uzmanlara göre sadece geçici bir rahatlama sağlıyor.

Psikolog Yeliz Arda TV100 muhabiri İzel Topaloğlu'na konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Arda, "burada aslında izlediğimiz şey bizim öfke değil şiddet. Öfke, şaşırmak, aşık olmak gibi normal ve hepimizin yaşadığı bir duygu. Sadece bunu sağlıklı ifade edebilmeyi meditasyon terapide insanlara anlatmaya çalışıyoruz."

Ormanda bağırmak çağırmak bizim kişiyle yaşadığımız sorunu çözmez o anlık bir rahatlama sağlar hepimiz yaşıyoruz çığlık atıyoruz yürüyüş yaparken yüksek sesle müzik dinliyoruz bu bizi rahatlatır ama sorunu çözmez 

PEKİ ÖFKE SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN NE YAPILABİLİR?

İnanın 10 sn ihtiyacımız var 10 sn kan basıncı düşüyor daha sakin oluyoruz ve mantık devreye giriyor. Duralım ve düşünelim. O sırada spor yapılabilir, yazı yazılabilir, şiir yazılıp günlük tutulabilir.

ÇAĞLA ŞİKEL' DE KENDİNİ KARANLIK BİR KULÜBEYE KAPATMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda ünlü model Çağla Şikel'in kendini karanlık bir kulübeye kapattığı meditasyon görüntüleri sosyal medyada hızla yayılmıştı.