Sonbahar yağmurları başladı, dört bir yan onlarla doldu! Sepetini alan herkes ormana koşuyor

Ekim ayı ile beraber ülkenin dört bir yanında etkili olmaya başlayan sonbahar yağmurları Sinop'un Erfelek ilçesinde de etkisini göstermeye başladı. Birkaç haftadır düzenli olarak yağış alan ilçenin kırsal bölgelerinde ise her yan tek tek onlarla dolmaya başladı. Her köşe başında çıkan mantarları gören köylüler ise sepetlerini alıp mantar toplamaya koşuyor. Bu sezon pazarlar yaban mantarları ile dolacak.

Sonbahar yağmurları başladı, dört bir yan onlarla doldu! Sepetini alan herkes ormana koşuyor

Sonbaharın ülkemize giriş yapması ile beraber ülkenin dört bir yanında etkili olan bahar yağmurları Sinop'un Erfelek ilçesini de etkisi altına aldı. Birkaç haftadır etkili olan yağışların ardından kırsal bölgelerde yetişmeye başlayan mantarlar ise köylünün yüzünü güldürdü.
Köylerde yaşayanlarca toplanan mantarlar, ilçe merkezindeki mantar işleme tesisine götürülüyor.

Sonbahar yağmurları başladı, dört bir yan onlarla doldu! Sepetini alan herkes ormana koşuyor - Resim : 1

10 GÜN DAHA SÜRECEK

Burada kilogramı 130 liradan satılan mantarlar, analizlerinin ardından işlenerek yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor. Mantar toplama mesaisinin 10 gün daha sürmesi bekleniyor. Vatandaşlardan Kasım Özpınar, AA muhabirine, günde 40 ila 50 kilogram arasında mantar topladıklarını söyledi.

Sonbahar yağmurları başladı, dört bir yan onlarla doldu! Sepetini alan herkes ormana koşuyor - Resim : 2

"ORMANLAR ŞU AN ÇOK KALABALIK"

Özpınar, "Biraz fiyatlardan muzdaripiz ama buna da çok şükür. Günde 40 kilo, 50 kilo çıkıyor mantar. Bu sürecin 10 gün daha devam edeceğini düşünüyoruz. Ormanlar şu an çok kalabalık, insan çok. Tabii yabani hayvanlara karşı da dikkatli olunmalı. Biz sabah saatlerinde ormana gidiyoruz, saat 2-3 gibi de topladığımız ürünleri pazara indiriyoruz." diye konuştu. Bu arada, mantar işleme tesisleri önünde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü.