Soyu 17. yüzyılda tükenen canlının hayatta kalan tek akrabası o. Küçük bir adada yaşıyor

Küçük bir adada yaşayan canlı türü, soyu 17. yüzyılda tükenen dodo kuşlarının hayatta kalan tek akrabası olarak biliniyor. Nesli tamamen tükenen canlının hayatta kalan tek üyesi olduğu biliniyor.

Caloenas cinsi Nikobar güvercini, Andaman ve Nikobar Adaları, Hindistan, Solomon Adaları ve Palau'daki küçük adalarda bulunur. Soyu 17. yüzyılda tükenen dodo türünün en yakın akrabası ve yaşayan tek Caloenas cinsi tek üyesi olarak bilinmektedir. 

YAŞAYAN TEK TÜR

Caloenas bir güvercin cinsidir. Yaşayan tek türü Nicobar güvercinidir (C. nicobarica). Bir veya iki nesli tükenmiş tür bilinmektedir: Kanaka güvercini Yeni Kaledonya ve Tonga'dan büyük bir türdü. Sadece yarı fosil kalıntılarından bilinmektedir ve muhtemelen ilk yerleşimciler tarafından nesli tükenene kadar avlanmıştır.

BİLİNMEYEN BİR BÖLGE

Bilinmeyen bir bölgeden gelen bir diğer nesli tükenmiş tür olan benekli yeşil güvercin, boyun tüyleri nedeniyle Nicobar güvercinine sadece hafif bir benzerliğe sahiptir . Ornitologlar onu bu cinse yerleştirir, ancak oybirliğiyle bir fikir birliği yoktur. Hayatta kalan bir örnek Liverpool Müzesi'nde bulunmaktadır.