Süper Lig’de teknik direktörü kıyımı başladı! 8 haftada 4 teknik direktör gitti

Trendyol Süper Lig’de 8 haftada geride kalırken 4 takımda teknik direktör değişimi yaşandı. Adana Demirspor, Hatayspor ve Kayserispor'un yanı sıra Trabzonspor bu değişimi yaşayan takımlar oldu.

Süper Lig’de teknik direktörü kıyımı başladı! 8 haftada 4 teknik direktör gitti

Trendyol Süper Lig’de 8 hafta geride kaldı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da teknik direktör değişimleri sezon tamamlanmadan yaşanmaya başladı.

TRABZONSPOR’DA ABDULLAH AVCI İLE YOLLAR AYRILDI

Geçtiğimiz sezon Nenad Bjelica'nın ayrılığı sonrası 12 Ekim 2023'te yeniden Trabzonspor'un başına geçen Abdullah Avcı'nın bu sezonki macerası kısa sürdü. Lige Sivasspor beraberliği ile başlayan bordo-mavililer, Avrupa kupalarında ise önce UEFA Avrupa Ligi, daha sonra da UEFA Konferans Ligi elemelerinde başarısız oldu. Üst üste alınan kötü sonuçların ardından yönetim, ikinci haftada oynanan Eyüpspor maçı öncesi Abdullah Avcı ile yollarını ayırma kararı aldı. Trabzonspor daha sonraki süreçte Şenol Güneş ile sözleşme imzaladı.

Süper Lig’de teknik direktörü kıyımı başladı! 8 haftada 4 teknik direktör gitti - Resim : 1
Abdullah Avcı

 

HATAYSPOR’DA ÖZHAN PALUT GİTTİ

Geçtiğimiz sezonun son haftalarına girilirken ligde kalma mücadelesi veren Hatayspor'da Özhan Pulat, mayıs ayında teknik direktör olarak göreve başladı ve aldığı başarılı sonuçlarla takımı ligde tuttu. Yeni sezona da Pulat ile başlayan bordo-beyazlılar, 4. hafta itibarıyla teknik adam değişikliğine gitti. Pulat, ligde 4 maça çıkarken 1 beraberlik, 3 mağlubiyet yaşadı. Deneyimli teknik adam Rıza Çalımbay'ın göreve geldiği Hatayspor, Süper Lig'in ilk 8 haftasında henüz galibiyetle tanışamadı.

Süper Lig’de teknik direktörü kıyımı başladı! 8 haftada 4 teknik direktör gitti - Resim : 2
Özhan Pulat

 

İLK YABANCI AYRILIĞI ADANA DEMİRSPOR'DAN

Süper Lig'de 6 yabancı teknik direktörden biri olan Michael Valkanis, bu sezon görevden ayrılan ilk yabancı teknik adam oldu. Transfer tahtası kapalı olan kulüplerden biri olan ve sezona transfer yapamadan başlayan Adana Demirspor, Valkanis yönetiminde ilk 6 maçta 1 beraberlik, 5 mağlubiyet yaşadı. Kötü sonuçların ardından yönetim, Avustralyalı teknik adamla yollarını ayırırken, takımda yardımcı teknik direktör olan Serkan Damla, boşalan teknik direktörlük görevine getirildi.

Süper Lig’de teknik direktörü kıyımı başladı! 8 haftada 4 teknik direktör gitti - Resim : 3
Michael Valkanis

 

BURAK YILMAZ, KAYSERİSPOR’A VEDA ETTİ

Yaz transfer döneminde transfer tahtası kapalı olan kulüplerden Kayserispor da teknik direktör değişikliğine gitti. Ocak ayında sarı-kırmızılı kulübün başına geçen Burak Yılmaz, ligi 14. sırada tamamladı. Bu sezona üst üste puan kayıplarıyla başlayan genç teknik adam, 7. haftada karşılaştığı Beşiktaş’a 3-0 mağlup olarak, basın toplantısında istifa kararı aldı. Burak Yılmaz, bu sezon Kayseri ekibiyle 3 beraberlik, 3 mağlubiyet alarak kötü gidişatı önleyemedi.

Süper Lig’de teknik direktörü kıyımı başladı! 8 haftada 4 teknik direktör gitti - Resim : 4
Burak Yılmaz

 

GEÇEN SEZON 9 TAKIMDA TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞMİŞTİ

2023-2024 sezonu 8. haftada 9 takım teknik direktör değişikliğine giderken, bu sezon bu sayının yarısından az olması dikkat çekti. Süper Lig'de 8. haftalar itibarıyla son yıllarda en az değişiklik 2020-2021 sezonunda (2) yaşanırken, 2019-2020 ve 2022-2023 sezonlarında 3 takım teknik adam değişikliğine gitti. Sezon içerisinde birçok takımın teknik direktör değişikliğine gittiği 2021-2022 sezonunda ise ilk 8 haftada 6 takım bu durumu yaşadı.

Geçtiğimiz sezon ilk 17 haftada ise 18 teknik adam gönderildi.