Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa tv100'e konuştu: Türk bayrağına uzatılan eli keseceğiz

Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa, Suriye'de Türk bayrağının yakılmasıyla ilgili tv100 yayınına bağlanarak yaptığı açıklamada "Biz Suriye muhalefeti, Suriye Geçici Hükümeti, Suriye Milli Ordusu olarak Türkiye’nin güvenliği Suriye’nin güvenliğidir. Türkiye’nin milli güvenliği de Türkiye içinde önemlidir. Türk bayrağına uzatılan eli keseceğiz. Gerekeni yapacağız" dedi.

tv100.com yazarları Fuat Uğur ve Barış Yarkadaş, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi'nin Başkan Yardımcısı Avukat Cem Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan, Gürkan Hacır’la Taksim Meydanı programına konuk oldu. 

"BUNLARIN HESABINI ADİL VE AĞIR BİR ŞEKİLDE SORACAĞIZ"
Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa, tv100 yayınına bağlanarak yaptığı açıklamada “Maalesef çok üzücü olaylar yaşandı. Biliyorsunuz Türkiye’deki Kayseri’de yaşanan olaylar. Türkiye Devleti kurumları bunun hesabını soruyor zaten. Buradaki Suriye vatandaşlarının geliş nedeni bellidir. Burada geçici koruma altındalardır. Terörle mücadeleyi Türkiye ile birlikte yapıyoruz. Bugün Türkiye Milli Güvenliğini sağlamak için mücadele ediyoruz. Bizim milli ordunun desteği ile PKK-PYD terör örgütü projesine TSK ile hançer vurduk. Burada Suriye halkı da mücadele verdi. Türkiye’de olan olayları Suriye’ye, Suriye’deki olayları Türkiye’ye taşırsak iki ülkenin de menfaatine olmaz. Yaşanan olayları bahane ederek Suriyelerin gönüllü ve onurlu şekilde dönmesini sağlama çabalarımızı sabote etmek için bazı provokatörler var. Suriye Geçici Hükümeti olarak bunların hesabını adil ve ağır bir şekilde soracağız. Yaşananların provokasyon olduğunu düşünüyorum. Olanlar toplumsal hareket değildir, provokasyondur. Bu olayları kimlerin tahrik ettiğini biliyoruz” dedi.

"TÜRK BAYRAĞINA UZATILAN ELİ KESECEĞİZ"
Mustafa sözlerinin devamında "Biz Suriye muhalefeti, Suriye Geçici Hükümeti, Suriye Milli Ordusu olarak Türkiye’nin güvenliği Suriye’nin güvenliğidir. Türkiye’nin milli güvenliği de Türkiye içinde önemlidir. Türk bayrağına uzatılan eli keseceğiz. Gerekeni yapacağız." ifadelerini kullandı.