Suriye’de Türk bayrakları indirildi, ateşe verildi! Kamyonların camları kırıldı: Suriye Geçici Hükümeti’nden açıklama geldi

Türkiye'nin Suriye’nin kuzeyinde kontrol ettiği bölgelerde, Türk bayraklarının parçalandığı görüntüler sosyal medyada yayımlandı. Yerel kaynaklar, Mare'de Emniyet Müdürlüğü'nde asılı olan Türk bayrağının indirildiğini bildirdi. Halep kırsalındaki el-Bab, Azez ve el-Rai şehirlerinde ise Türk kamyonları durdurularak camları kırıldı. Suriye Geçici Hükümeti, yaşanan olaylara dair "Türkiye İçişleri Bakanlığı'nın saldırganlara karşı aldığı yasal adımları takdir ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin Suriye’nin kuzeyinde kontrol ettiği bölgelere ait bazı görüntülerde Türk bayraklarının parçalandığı anlar yer aldı. Yerel kaynakların iddialarına göre, toplanan kalabalık, Türk bayraklarını yakıp parçalarken Suriye Milli Ordusu denetimindeki bölgede olan Mare'de, Emniyet Müdürlüğü'nde asılı olan Türk bayrağı da indirildi. Yaşananlarla ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı. Sosyal medyada çok sayıda video yayımlandı.

KAMYONLARIN CAMLARI KIRILDI
Halep kırsalındaki el-Bab, Azez ve el-Rai şehirlerinde onlarca kişi, Türk kamyonlarını durdurarak sürücülerden Türkiye'ye dönmelerini talep etti. Bazı protestocular, kamyonların camlarını kırdı.

DAĞITIM ŞİRKETİ VE KAMPTA BAYRAK PARÇALANDI
Diğer yandan harekat bölgelerine elektrik sağlayan dağıtım şirketinden ve El-Bab'da mültecilerin bulunduğu Şamrak kampında, Türk bayrağı indirilip parçalandı.
Suriye’de Türk bayrakları indirildi, ateşe verildi! Kamyonların camları kırıldı: Suriye Geçici Hükümeti’nden açıklama geldi - Resim : 1
"PROTESTOCULAR, SİVİL POLİS VE TÜRK GÜÇLERİ ÇATIŞIYOR"
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Türk valisinin bulunduğu Afrin'deki Saraya binası yakınlarında protestocular, sivil polis ve Türk güçleri çatışıyor” bilgisini verdi.

TÜRK BAYRAKLARI İNDİRİLDİ, ATEŞE VERİLDİ
Göstericiler, ayrıca bölgedeki tüm sokaklardan ve kamu hizmeti binalarından Türk bayraklarının indirilmesini ve Suriye Arap Cumhuriyeti'ne karşı kendilerini temsil eden üç yıldızlı bayraklarının asılmasını talep etti. Bölgeden gelen videolarda Türk bayrağının indirildiği yakıldığı yerine Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kullandığı bayraklar asıldığı görüldü.

Yaşanan olaylar sonrası Suriye Geçici Hükümeti, bir basın açıklaması yayımladı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
Tarih ve coğrafya, Türkler ve Araplar arasında yüzyıllar boyunca var olan kardeşliğe tanıklık etmektedir. Bölgenin yaşadığı tüm zorluklara ve çilelere rağmen, bu kardeşliğin önümüzdeki yüzyıllar boyunca da devam edeceğine dair inancımız tamdır. Bunu da iki halkın ortak kaderi gerektirmektedir. 

"TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN SALDIRGANLARA KARŞI ALDIĞI YASAL ADIMLARI TAKDİR EDİYORUZ"
Bu nedenle Suriye Geçici Hükümeti, katil Esad rejimi, müttefikleri ve terör örgütlerinin işlediği suçlardan kaçan Suriyeli mültecilere yönelik tüm aşırı görüşlü eylemleri kınamaktadır. Bu kınama kapsamında Kayseri'de bazı aşırı görüşlü kişiler tarafından bazı Suriyeli mültecilere yönelik aşırı davranışları da içermektedir.  Suriye Geçici Hükümeti, Türkiye'deki ve tüm sığınma ülkelerindeki Suriyelilerin korunmasının gerekliliğini vurgulamakta ve Türkiye İçişleri Bakanlığı'nın saldırganlara karşı aldığı yasal adımları takdir etmektedir.

"KIŞKIRTICI ÇAĞRILARA UYMAMAYA ÇAĞIRIYORUZ"
Ayrıca Suriye Geçici Hükümeti, özgürleştirilmiş bölgelerde yaşayan halkımızı, Türk ve Suriye halkları arasında mevcut ittifakı baltalamayı ve Türk ordusu ile Suriye Milli Ordusu'nun fedakarlıkları ile inşa edilen mal ve kurumlara saldırmayı amaçlayan kışkırtıcı çağrılara uymamaya çağırmaktadır. Suriye Geçici Hükümeti, bu olayların devrim düşmanları tarafından Türk-Suriye ilişkilerine zarar vermek ve Suriye topraklarını terörizmden kurtarmada Suriye halkıyla birlikte çalışan Türk kardeşleri hedef almak için kullanılma tehlikesinin altını çizmektedir.

Suriye’de Türk bayrakları indirildi, ateşe verildi! Kamyonların camları kırıldı: Suriye Geçici Hükümeti’nden açıklama geldi - Resim : 2