Suyun içinde görülmesi neredeyse imkansız balığı eliyle yakalayıp kameraya gösterdi. Onu görenler gözlerine inanamadı. Böylesi de varmış

Sosyal medyada paylaşılan video, izleyenleri hayrete düşürdü. Onu görenler gözlerine inanmakta güçlük çekti ancak böylesi de varmış. Suyun içinde görülmesi neredeyse imkansız olan ince ve uzun balığı eline alan adam, kameraya gösterdi. Balık tamamen transparandı.

Suyun içinde olduğunda görmenin ve yakalamanın neredeyse imkansız olduğu balığı, yakalayıp elinde tutan adam o anları kayda alıp sosyal medya kullanıcılarıyla paylaştı. Onu görenler şok oldu ve gördüklerine inanamadı. Balığın vücudu adeta bir cam gibi tamamen transparandı. 

OLAĞANÜSTÜ ADAPTASYON

Cam yayın balığı veya balta balığının belirli türleri gibi şeffaf balıklar, iç organlarını ve iskelet yapılarını ortaya çıkaran yarı saydam gövdelere sahip ilgi çekici canlılardır. Bu olağanüstü adaptasyon, temiz sularda kamuflaj yapmalarına ve yırtıcılardan kaçmalarına yardımcı olur. Araştırmacılar ve akvaryumcular, onların şeffaf görünümlerini büyüleyici buluyor, fizyolojileri ve davranışları hakkında opak türlerin sunamayacağı değerli bilgiler sağlıyor.