İşe girmek için "İngilizce biliyorum" diye yalan söyleyenler yandı! Bu program ile gerçekler ortaya çıkacak

Şirketlerin genellikle işçilerden beklediği yeteneklerden birisi İngilizce bilmek. Zaman zaman bazı kişiler sırf iş sahibi olmak için "İngilizce biliyorum" diye yalan söyleyebiliyor. Ancak bu dönem Talent AI isimli yapay zeka destekli ürün ile sona erecek.

İşe girmek için "İngilizce biliyorum" diye yalan söyleyenler yandı! Bu program ile gerçekler ortaya çıkacak

Şirketler artık personel alırken ingilizce seviyesini ölçebilmek için yapay zekadan yararlanabilecek. Talent AI isimli yapay zeka destekli ürün işe alımlarda adayların İngilizce yeterlilik seviyesini ölçecek. Yapay zeka ürünü İngilizce haricinde 40 farklı dilde de ölçümleme yapabiliyor.   Araştırmalar şirketlerin zamandan tasarruf etmek ve verimliliklerini artırmak için yapay zeka uygulamalarına başvurduğuna işaret ederken, bu uygulamaların özellikle de insan kaynakları profesyonelleri tarafından sıklıkla kullanıldığına dikkat çekiyor.  

ZAMANDAN TASARRUF HEDEFLENİYOR

Yapay zeka teknolojisi günlük hayatta olduğu gibi iş dünyasına da yön veriyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği’nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre otomasyon ve yapay zeka uygulamalarını kullanan şirketlerin yüzde 85’i bunlar sayesinde zamandan tasarruf ettiklerini ve verimliliklerini artırdıklarını belirtiyor. Çalışmaya göre yapay zeka uygulamalarının özellikle de insan kaynakları departmanında sıklıkla kullanıldığı kaydedilirken, her 4 kuruluştan 1’inin işe alım faaliyetlerini bu uygulamalarla desteklediği görülüyor. Bu araçları kullanan 3 insan kaynakları uzmanından 2’si ise yapay zekanın açık pozisyonları doldurma süresini yüzde 53 artırdığını ve bu süreçleri yüzde 16 iyileştirdiğini aktarıyor. Son olarak ETS Global’in sahibi olduğu Pipplet markası insan kaynakları profesyonellerinin hayatlarını kolaylaştıracak, Talent AI isimli yapay destekli ürününü piyasaya sürdü. Bu dijital ürün ile işe alımlarda çalışan adayları İngilizce dil seviye testine diledikleri an girebilirken, sonuçlarını da testin hemen ardından alabiliyor. 

“DEĞERLENDİRDİKLERİ 400 BİN TESTTEN YARARLANDILAR” 

İşe alım süreçlerinde yapay zekanın etkilerine dair değerlendirmede bulunan ETS Global Türkiye Ülke Müdürü Akhan Özten, “Pipplet markamızın gelişmiş altyapısı sayesinde 40’tan fazla yabancı dilde okuma, dinleme, konuşma ve yazma dil yeteneklerini ölçülebiliyor ve 24 saat içinde de sonuçları teste girenler ile paylaşılabiliyor. Okuma, dinleme, konuşma ve yazma dil yeteneklerini ölçen bu uygulamanın arkasında 7 yıl boyunca değerlendirdiğimiz 400 bin test var. Uygulamamız ile şirketlerin işe alım süreçlerinde zaman ve maliyet tasarrufu etmesini sağlıyoruz” dedi. 

”GLOBAL PAZARLARA AÇILMAK İÇİN İŞE ALIMLARDA YABANCI DİLİ ÖLÇMEK ŞART” 

Şirketlerin dil becerisi yüksek ve entegre çalışabilen yeteneklere önem verdiğinin altını çizen Akhan Özten, "Yeni dünyaya ayak uydurmak ve küreselleşmek için yabancı dil bilmek önemli bir kriterken, şirketler de işe alımlarda bu yeteneği ön planda tutuyor. Pipplet Talent AI ile işverenlerin çalışan adaylarının dil becerilerini yapay zeka teknolojisi sayesinde hızlı bir şekilde ölçmelerini mümkün kılıyoruz. Hem işe alım sürecini kolaylaştırıyor hem de mevcut çalışanların dil yetkinliğini belirleyerek buna göre bir program geliştirmelerinin önünü açıyoruz. Ürünümüzün API özelliği sayesinde kurumların uygulamayı mevcut IK uygulamalarına kolayca entegre edebilmelerine olanak tanıyoruz" diye konuştu.  

”UYGULAMAYLA ŞU ANA KADAR 430 BİNİ AŞKIN ADAY DEĞERLENDİRİLDİ” 

Özten sözlerini şu şekilde sonlandırdı:  

“Pipplet Talent AL, yabancı dil ölçme süreçlerini otomatikleştiriyor ve karar alma sürecini de kolaylaştırıyor. Üstelik sadece işletmelere değil, aynı zamanda çalışan adaylarına da fayda sağlayan birçok özelliği bünyesinde barındırıyor. Adaylar, teste 7/24 girebiliyor. Şu ana kadar 128 profesyonel yapay zeka destekli uygulamamızla 430 binden fazla adayı değerlendirdi. Gelecek dönemde bu sayının artmasıyla birlikte ürünümüzün işe alımların vazgeçilmez bir parçası olacağını düşünüyoruz.”