Tanju Özcan'a disiplin yolu göründü

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Arasında “50 Vekil” Polemiği. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında bu kez de “50 vekil” polemiği patlak verdi. Özcan, “Sana sadık 50 vekil varmış sen tanrı mısın?” dedi. Kılıçdaroğlu ise, “Yazık sana verdiğim emeklere, cenazeme bile gelme” karşılığını verdi. CHP yönetimi, sosyal medyadaki tartışma sonrası Özcan hakkında disiplin süreci için düğmeye bastı.

Tanju Özcan'a disiplin yolu göründü

Yıldızları Uzun Süredir Barışmayan İki İsim

CHP’li Bolu Belediye Başkanı’nı partiden ihraca kadar götüren sürecin üzerinden zaman geçse de sular durulmadı. Ana muhalefette parti yönetimi değişti. Ancak Tanju Özcan ile eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında bu kez de yeni bir tartışma patlak verdi. Konu, Kılıçdaroğlu’nun “Bana sadık 50 vekil var” dediği iddiası.

Eski CHP lideri, o sözleri yalanlamanın yanı sıra Özcan’a sert ifadelerle yanıt verdi: “Serseri mayın gibisin. Dengenini yitirmişsin. Bu söylemlerinle partiyi zora sokuyorsun. Gün olur ecel vuku bulursa cenazeme katılmanı istemiyorum… Yazık sana, sana verdiğim emeklere…”

Sosyal Medyadaki Polemik CHP Yönetimini Harekete Geçirdi

Sosyal medya üzerinden alevlenen polemik, CHP yönetimini harekete geçirdi. Parti sözcüsü Deniz Yücel, “Disiplin sürecinin başlayacağı” sinyalini verdi. Yücel, “Kim olursa olsun, görevi ve konumu ne olursa olsun CHP eski genel başkanı hakkında eleştiri sınırlarını aşan bir üslupla paylaşım yapılmasını asla tasvip etmiyoruz. Konuyu köpürtme niyetli açıklamaları iyi niyetli görmüyoruz. Meseleyi partimizin yetkili kurullarında değerlendireceğiz.” dedi.

 

İlk Merkez Yönetim Kurulu toplantısında Bolu Belediye Başkanı’nın açıklamaları masaya yatırılacak. Disipline sevk edilmesine ilişkin kararın burada alınması bekleniyor.