Tatilciler dikkat! Fiyatı erken rezervasyonun altına düşen otel farkı ödüyor

Otellerde doluluk oranları istenilen seviyede olmayınca son dakika satışlarında indirim yapıldı. Bazı oteller, erken rezervasyon fiyatlarının altına düştü. Ancak sektör temsilcileri, erken rezervasyonun altına düşen otellerin fiyat farkını ödeyeceğini belirtiyor.

Tatilciler dikkat! Fiyatı erken rezervasyonun altına düşen otel farkı ödüyor

Yaz sezonundan önce fiyatlarını yüksek tutan oteller, bekledikleri tabloyla karşılaşamayınca çözüm bulma arayışına gitti. Tatilciler, sezon öncesi erken rezervasyonla otellere kayıt yaptırdı. Ancak otellerin doluluk oranı istenilen seviyede olmayınca bazı oteller indirim yaptı. Hatta öyle ki bazı oteller, erken rezervasyon fiyatlarının da altına düştü.

Erken rezervasyonla tatil satın alan bir müşteri, böyle bir durumla karşılaşırsa otel öncesinde aradaki fiyat farkını isteme hakkına sahip. Müşteri, eğer otelden ödeme alamazsa, tüketici hakem heyetine de başvurabilir.

Sektör temsilcileri, internetten tatil alırken dikkat edilmesi gerekenleri de anlattı: “Fiyatlar indi diye en düşük fiyatlı oteli hemen almaya kalkmasınlar. Çünkü çok sahte site var ortalıkta. Eğer otel bunu teyit ediyorsa alsınlar,” dedi.