Tatlıcı davasında yeni gelişme! 100 milyar liralık miras ortalığı karıştırdı!

İş insanı Salih Tatlıcı'nın ailesini birbirine düşüren 100 milyar liralık mirasında yeni gelişme yaşandı. Tatlıcı ailesine ait Mecidiyeköy'de yıllardır atıl duran kuleler dahil tüm taşımazlar ile ilgili çıkartılan bilirkişi raporunun gerçek olmadığı iddia ediliyordu. İncelemeler sonucunda mahkeme bilirkişi uzmanını suçlu buldu.

Tatlıcı davasında yeni gelişme! 100 milyar liralık miras ortalığı karıştırdı!

2009 yılında hayatını kaybeden iş insanı Salih Tatlıcı'nın miras davasıyla ilgili mahkeme bilirkişiye hapis cezası verdi.

AİLE ÜYELERİNİ BİRBİRİNE DÜŞÜRMÜŞTÜ

1980'lerde Türkiye'nin sayılı zenginlerinden olan iş insani Salih Tatlıcı, 2009 yılında hayatını kaybetti. Bıraktığı 100 milyar liralık miras aile üyelerini birbirine düşürdü. Tatlıcı vefatından önce mirasın büyük bölümünü ikinci eşi ile oğluna bırakınca ilk eşi ve 3 çocuğu, dava açmıştı.

Uzun yıllardır süren davada mahkeme son olarak miras kalan gayrimenkullerin değerlerinin tespiti için bilirkişi raporu istemişti. Tatlıcı ailesine ait Mecidiyeköy'de yıllardır atıl duran kuleler dahil tüm taşımazlar ile ilgili bilirkişi raporu çıkartıldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

İkinci eş Nurter Tatlıcı ile oğlu Uğur Tatlıcı, bilirkişi raporundaki bedellerin gerçek olmadığını, raporun yanlı olduğunu iddia ederek bilirkişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Davacı taraf İstanbul'un göbeğindeki kuleler dahil tüm taşınmazların değerinin bilirkişi tarafından ortalama 4 kat fazla gösterildiğini iddia etti ve dahası bilirkişinin raporu hazırlarken karşı taraf ile görüştüğünü öne sürdü.

GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇUNDAN CEZALANDIRILDI

Mahkeme bilirkişiyi suçlu buldu. Gerçeğe aykırı bilirkişilik yapma ve yargı görevini etkileme suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Mehmet Tatlıcı ise yargı görevini etkileme suçundan iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.