Tehdit edildiğini söyleyen CHP’li başkanın 500 TL isyanı

Bugün sabah saatlerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin genç Başkanı CHP’li Ferdi Zeyrek’le buluştuk.

Bir grup gazeteciye Manisa’da geride kalan 138 günde yaptıkları ve önümüzdeki süreçte yapacaklarını anlatan Zeyrek, “Genel Başkanımız Özgür Özel de hem Manisalı hem de Manisa Milletvekili olduğu için sorumluluğumuz daha da artıyor” ifadesini kullandı.

MANİSA TAM BİR “MADEN”

Zeyrek’in yaklaşık 2 saat süren sohbet toplantısında birbirinden ilginç başlıklar çıktı.

Denilebilir ki; Manisa ve Manisa Büyükşehir Belediyesi gazeteciler açısından tam bir “haber madeni…”

8 YIL NE YAPMIŞLAR?

Ferdi Zeyrek, sohbet sırasında MHP’den devraldığı belediyenin son 8 yılda Belediye Teftiş Kurulu tarafından hiç denetlenmediği ve tek bir ihalenin bile incelenmediğini söyledi.

CHP’li Zeyrek göreve gelir gelmez Teftiş Kurulu’nda değişiklikler yaparak kurumu mercek altına almış. Başkan Zeyrek, ilk etapta 10 ihale dosyasını savcılığa teslim ederek suç duyurusunda bulunmuş.

Bu yüzden çeşitli tehditler aldığını söyleyen Zeyrek, “Bunun önemi yok, biz ranta değil halka hizmet edeceğiz” diyor.

Tehdit edildiğini söyleyen CHP’li başkanın 500 TL isyanı - Resim : 1

500 TL İSYANI!

CHP’li Ferdi Zeyrek’in dikkat çektiği “rant” konularından biri de MANİSA FK olarak bilinen Manisa Futbol Kulübü… Zeyrek, “Belediyemizin 4 milyar TL borcu var. Buraya ve basketbol kulübüne 5 milyar TL destek verilmiş. Bu kulüplerin ikisinin de başında eski belediye başkanının iki damadı başkandı. Belediye başkanı damatlarının başkan olduğu kulüplere rant aktarmış” ifadesini kullanıyor.

Zeyrek’in birbirinden ilginç örnekleri bunlarla sınırlı değil. Zeyrek şöyle devam ediyor: “Önceki yönetim, bu kulüplerle 10 yıllık bir sözleşme yapmış. Sözleşmeye göre MANİSA FK, belediyenin araç - gereç ve tesislerini AYDA 500 TL karşılığında kullanıyor. Böyle bir sözleşmeyi kabul etmemiz mümkün değil. İptali için kaymakamlığa başvurduk. Kesinlikle iptal ettirecek ve o tesisleri amatör kulüplere açacağız.”

Zeyrek’in 500 TL isyanı, haklı ve yerinde..

Bir kamu kuruluşu, hiç kimseye böyle akıl dışı bir imtiyaz ve rant sağlayamaz.

İNTERNET YOKMUŞ…

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek, “Manisa’nın 400 köyünde hala internet erişimi yok. Telefonlar çekmiyor. Biz şu an ücretsiz Wİ-Fİ hizmeti götürüyor ve çocuklar için eğitim projesi hazırlıyoruz” diyor.

CHP’li Zeyrek, belediyenin kaynakları belli bir çıkar grubu yerine halk için harcandığında neler yapılabileceğini geride kalan 138 günde gösteriyor.