Tek gecede leoparın 6 ayda yediği leşi yiyor... Görünce inanmayacaksınız ama dünyanın en öldürücüsü o
Dünyanın en tehlikeli hayvanlarından biri olarak bilinen kara ayaklı kediyi ilk defa görenler büyük şaşkınlık yaşıyor. Tek gecede bir leoparın 6 ayda avladığından daha fazla av yakalayan bu kedi türü masum görüntüsü nedeniyle hayli dikkat çekiyor.
Hayvanlar aleminin en ilginç canlıları arasında yer alan kara ayaklı kedi, özellikleriyle herkesi şaşırtmayı başarıyor. Masum görüntüsünün ardından bir canavar barındıran bu kedi türü, bir leoparın 6 ayda avlayabileceği canlıyı tek gecede avlama özelliğine sahip.
NERELERDE GÖRÜLÜYOR?
Kara ayaklı kedi (Felis nigripes), kedigiller (Felidae) familyasından Güney Afrika, Botsvana, Zimbabve ve Namibya'daki step ve savanalarda görülen bir kedi türü. Dünyanın en küçük kedi türlerinden biridir.
KARA KULAKLI KEDİNİN ÖZELLİKLERİ
Vücuduna göre büyük kafası dikkat çekicidir. Jaguarı andıran desenleri vardır. İki yanağını kateden siyah çizgiler bulunur. Ayak tabanları siyahtır. Ayağın altındaki tüyler sıcak, yakıcı kumlarda yanmasını önler. Aynı zamanda yer altı böceklerini yakalamasına yardımcı olur. Çizgili olan kuyruğu kafa ve vücut uzunluğunun yarısı kadardır. Ev kedisine benzer. Erkekleri 42,5–50 cm dişileri ise 33,7-36,8 cm arasında boya sahiptir.
Erkek kara ayaklı kedi, birkaç dişinin bölgesinde dolaştığından genellikle çok eşlidir. Gebelik süresi 68 gündür. Kasım-aralık ayında, 1-3 yavru doğururlar. Yavrular 5 haftalık olduğunda anne, yuvalarına canlı yakaladığı avını getirir ve yakalamalarına izin verir. Bu dönemden sonra 2 hafta içinde yavrular yuvadan ayrılabilecek çağa gelir.