Tekirdağ’da 2 yaşındaki bebeğe dehşeti yaşattılar! Yaşam mücadelesi veren Sıla bebeğin annesi tutuklandı

Tekirdağ'da 2 yaşındaki Sıla bebeği ailesi hastaneye götürdü. Hastanede yapılan muayenede Sıla bebeğin beyin kanaması geçirdiği ve vücudunda morluklar olduğu tespit edildi. Sıla Y. nin annesi kızının televizyon ünitesinden düştüğünü iddia etti. Gözaltına alınan 3 kişiden anne B.Y. çocuğunu ihmal suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sıla Y.’nin hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Tekirdağ’da 2 yaşındaki bebeğe dehşeti yaşattılar! Yaşam mücadelesi veren Sıla bebeğin annesi tutuklandı

Tekirdağ'da 2 yaşındaki Sıla bebeği ailesi Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Vücudundan morluklar olan Sıla Y.'nin annesi B.Y., doktorlara çocuğu, bıraktıkları komşunun düşürdüğünü ve yaralandığını söyledi. Muayenesi yapılan Sıla Y., daha sonra ailesine teslim edilerek evine gönderildi.

ACİL AMELİYATA ALINDI

Aile, geçen pazar akşamı Sıla Y.’yi yeniden Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Baygın halde olan Sıla Y.'yi muayene eden doktorlar, darp izleri ve morluklar görünce durumu polise bildirdi. Durumu ağır olan Sıla Y., Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Muayene edilen Sıla Y.'nin beyin kanaması geçirdiği belirlendi, vücudunda fiziksel şiddete uğradığına yönelik bulgular elde edildi ve acil ameliyata alındı.

ANNE TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 3 kişiden anne B.Y. çocuğunu ihmal suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili olarak 18 yaşından küçük iki çocuğun adli mercilerde işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Öte yandan adliye çevresinde polis ekiplerince güvenlik önlemi alındı.

YOĞUN TEPKİ

Bebeğe şiddet olayı ilçede yoğun bir tepki ile karşılandı. Çok sayıda vatandaş adliyeye gelerek duruma tepki gösterdi. Zaman zaman güvenlik güçleri ile vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı da bölgeye gelerek ekiplerden bilgi aldı.

Tekirdağ’da 2 yaşındaki bebeğe dehşeti yaşattılar! Yaşam mücadelesi veren Sıla bebeğin annesi tutuklandı - Resim : 1

HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Yaklaşık 2 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alınan Sıla Y.’nin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Hastane ayrıca Sıla Y.'den aldığı DNA örneklerini incelenmek üzere Tekirdağ Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

DİĞER ÇOCUK KORUMAYA ALINDI

Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de aile ve komşularının bilgisine başvurdu. Anne B.Y., kızının bıraktığı komşularında televizyon ünitesinden düşerek yaralandığını iddia etti.

Yapılan incelemenin ardından ailenin diğer 5 yaşındaki kızı koruma altına alındı. Müdürlük ayrıca anne ve üvey baba hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tekirdağ’da 2 yaşındaki bebeğe dehşeti yaşattılar! Yaşam mücadelesi veren Sıla bebeğin annesi tutuklandı - Resim : 2

ANNE GÖZALTINDA

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı, gizlilik kararı aldı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü de soruşturma kapsamında anne B.Y ile bir kişiyi daha gözaltına aldı. Anne B.Y., emniyetteki işlemlerinin ardından polis kıyafeti giydirilerek adliyeye sevk edildi.