Temmuz'da AK Parti'de 2 kritik toplantı yapılacak

Temmuz Ayı Biterken AK Parti, Peş Peşe İki Kritik Toplantıya Ev Sahipliği Yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce 23 Temmuz’da partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu’na, ardından da 31 Temmuz’da İl Başkanları Toplantısı’na başkanlık edecek. Her iki zirvede de değişim masaya yatırılacak.

Temmuz'da AK Parti'de 2 kritik toplantı yapılacak

AK Parti’de Gündem “Değişim” 

Ağustos’ta başlaması planlanan “Türkiye Buluşmaları” yaz sonuna kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla tüm AK Partili kadrolar sahada olacak. Eylül’de başlaması beklenen olağan kurultay sürecine hazırlık yapılacak.

Hem iç hem de dış siyasette yaşanan gelişmeler, parti içindeki değişim ve yenilenme süreci, bu başlıklar, birbirini takip eden istişare toplantılarının ana gündem maddesini oluşturuyor.

Temmuz Ayının Son Haftasında İki Önemli Toplantı

 23 Temmuz Salı: Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu toplanacak. “Değişim” süreci kapsamında, yalnızca kadrolar değil; aynı zamanda, politika ve söylemler de değerlendirilecek.

31 Temmuz Çarşamba: Erdoğan, partisinin il başkanları ile bir araya gelecek. Boşta olan ve vekaleten bakılan bazı il başkanlıklarına atama yapılması bekleniyor. Diğer illerde değişiklik de gündemde.

Her iki toplantıda da Ağustos ayında yapılacak Türkiye Buluşmaları masaya yatırılacak. AK Parti kadın ve gençlik kolları ile il ve ilçe başkanlıkları, 81 ilde seçmenle buluşacak. Parti içi politikalar netleşecek ve değişim gerektiren noktalar tespit edilecek.

Sonbaharda ise AK Parti için kongre sürecinin startı verilecek. Eylül’de ilçelerden başlamak üzere ilk adımın atılması bekleniyor. İlçeler, illeri takip edecek. Büyük kongre için ise gözler 2025’in ortasına çevrilecek.