Terör örgütü PKK'dan alçak plan! Ormanları yakarak gizlenmeye çalışıyorlar

Milli Savunma Bakanlığı, PKK'lı teröristlerin ormanları yakarak gizlenmeye çalıştığını açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Irak'ın kuzeyinde kaçacak delik bulamayan PKK'lı teröristler ormanları yakmaya başladı. Dergele köyündeki sivilleri kalkan yaparak birliklerimize havan atışı yapan teröristler, yerlerinin tespit edilememesi için ormanları ateşe vermeye başladı." ifadelerine yer verildi.

Terör örgütü PKK'dan alçak plan! Ormanları yakarak gizlenmeye çalışıyorlar

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerin, Dergele köyündeki sivilleri kalkan yaparak birliklere ateş ettiğini duyurdu. Bakanlık, teröristlerin yerlerinin tespit edilememesi için de ormanları ateşe verdiklerini ifade etti.

"SİVİL HALK TEHLİKEYE ATILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Irak'ın kuzeyinde kaçacak delik bulamayan PKK'lı teröristler ormanları yakmaya başladı. Dergele köyündeki sivilleri kalkan yaparak birliklerimize havan atışı yapan teröristler, yerlerinin tespit edilememesi için ormanları ateşe vermeye başladı. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sivillere ve meskûn mahallere yönelik hassasiyetini bildikleri için hem köylüleri kalkan yapan hem de gizlenebilmek için ormanları ateşe veren teröristler, yıllardır yaptıkları gibi Irak kuzeyindeki sivil halkı tehlikeye atmaya çalışıyor.

"TERÖRİSTLER MEHMETÇİĞİN PENÇESİNDEN KURTULAMAYACAK"

PKK'lı teröristler, ateşe verdikleri yerlerde de yerel halkı "Türk Silahlı Kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu ormanlar yandı." şeklindeki yalanlarla kandırmaya çalışıyor. Teröristler aynı zamanda girdikleri köylerde etrafa ateş açarak sivillerin canlarını ve mallarını tehlikeye atıyor. Terör örgütü ne yaparsa yapsın, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sivillere, yerleşim yerlerine, çevreye ve doğaya olan hassasiyeti devam edecek! Teröristler ise Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacak!"