Terör örgütü PKK'ya geçit yok: Mühimmat depoları bir bir imha ediliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyinde PKK’ya ait mühimmat depolarını imha etmeye devam ediyor. Son operasyona ilişkin görüntüler paylaşıldı. Milli Savunma Bakanlığı, “Bölge halkının güvenliğini sağlamak maksadıyla mühimmat deposuna dönüştürülen bu tür yerler dikkatli şekilde imha ediliyor,” dedi.

Terör örgütü PKK'ya geçit yok: Mühimmat depoları bir bir imha ediliyor

Terör örgütü PKK’nın mühimmat depoları imha edilmeye devam ediyor. Operasyonun adresi Irak’ın kuzeyi. Milli Savunma Bakanlığı, operasyonun görüntülerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Terör örgütünün, kuzey Irak’taki onlarca köyü işgal ettiği, köyleri ateşe verdiği ve sivil hayatı hiçe saydığı vurgulandı.

Mehmetçik, Miska köyündeki kilise çevresinde mühimmat depoları tespit etti. Kilisenin yakınında bulunan bir evde de tonlarca patlayıcı madde, mühimmat ve silahın depolandığı ve Mehmetçiğin müdahalesine engel olmak maksadıyla bu malzemelerin tuzaklandığı belirlendi. Mühimmat deposuna dönüşen kilisenin yakınındaki evin durumu hakkında yerel yönetim ve peşmerge bilgilendirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bölge halkının güvenliğini sağlamak maksadıyla düğmeye bastı. Mühimmat deposuna dönüştürülen bu tür yerler dikkatli şekilde müdahale edilerek imha edildi.