TFF Başkanı Hacıosmanoğlu neler yapmalı?

Sevgili okurlar, Türk futbolu 18 Temmuz’da tarihi bir gün yaşadı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul’unda yapılan başkanlık seçiminde İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, 281 delegeden 134’ünün oyunu alarak başkan oldu, Mehmet Büyükekşi ise 129 oyla seçimi kaybetti.

Açıkçası seçimden çıkan sonuç herkese büyük sürpriz oldu. Çünkü divan başkanlığını seçimini Mehmet Büyükekşi’nin aday gösterdiği isim Mehmet Baykan 146’ya 84 kazanınca seçimi de Büyükekşi’nin kazanacağını düşüncesi hakim olmuştu. Ancak kapalı oylamada delegeler tercihini İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’dan yana kullanınca Türk futbolunda yeni bir dönemin ilk adımı atılmış oldu. Sayın Hacıosmanoğlu’nu kazandığı seçimden dolayı tebrik ediyorum.

Özellikle 4 büyüklerin başkanlık koltuğunda olmasını istemediği Mehmet Büyükekşi’nin gitmesinin Türk futbolunun geleceği açısından hayırlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Büyükekşi döneminde birçok skandal olay yaşandı. Bunları söylemeye gerek yok. Umarım Sayın Hacıosmanoğlu döneminde Türk futbolu açısından güzel günler yaşanır.

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu neler yapmalı? - Resim : 1
Yeni TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu

 

HACIOSMANOĞLU NELER YAPMALI?

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’nun yapması gereken büyük işler var. Kendisi bu bilinçle hareket ederse doğru şeyler yapar. Hacıosmanoğlu’nun yapması gereken şeyler bence şunlar:

- Saçma bir şekilde yabancı futbolcu sayısını 12’den 10’a kadar düşüren kuralın revize edilmesi.

-Kulüplerin yaşadığı maddi zorlukların nasıl giderileceği masaya yatırılmalı ve adım atılmalıdır.

- Türk futbolunun gelişmesi için altyapı sisteminin düzeltilmesi ve bu konuda verilecek desteklerin artırılması önemli olacak.

- Türkiye Kupası ve Süper Kupa’nın değişen formatı yeniden revize edilmelidir.

- Hakem müessesinin yeniden yapılandırılması çok önemli.

- Milli Takım’ların yapısı değişmelidir. Yapıdan kastım ise dışarıdan birtakım müdahalelerin ortadan kaldırılmasıdır.