TFF'den İrfan Can Kahveci açıklaması

İrfan Can Kahveci'nin sakatlık yaşadığı ve bu nedenle Milli Takım kadrosundan çıkarıldığı iddia edildi. TFF ise İrfan Can Kahveci'nin sağlık durumuyla ilgili açıklamada bulundu.

TFF'den İrfan Can Kahveci açıklaması

A Milli Futbol Takımı'nda beklenmedik bir sakatlık yaşandı. A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası F Grubu ilk maçında 18 Haziran Salı günü oynayacağı Gürcistan maçının hazırlıklarını taraftarlara açık yaptığı antrenman ile sürdürdü.

A Milli Futbol Takımı’nda kaleci Mert Günok ve İrfan Can Kahveci, tedbir amaçlı idmana katılmadı. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Başarılı orta saha oyuncusu İrfan Can Kahveci sakatlandı ve yaşadığı sakatlık nedeniyle kadrodan çıkarılma durumu olduğu öğrenildi.

Teknik direktör ve sağlık ekibinin raporları doğrultusunda nihai kararın verileceği bildirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"A Millî Takımımızın EURO 2024 kadrosunda bulunan oyunculardan İrfan Can Kahveci’nin Polonya ile oynanan özel maçın ilk yarısında yaşamış olduğu sakatlıkla ilgili tedavisi devam etmektedir. Millî futbolcumuzun sağlık durumu günlük olarak takip edilecektir."

İtalya-Türkiye maçında sakatlanarak sedyeyle sahadan çıkarılan ve hastaneye götürülen Ozan Kabak'ın sağ diz ön çapraz bağlarında yırtık tespit edilmişti. 24 yaşındaki oyuncu, "sakatlığının ciddiyeti" nedeniyle milli takımın EURO 2024 geniş kadrosundan çıkarılmıştı.