THY ve Pegasus'tan Ortadoğu seferlerine düzenleme

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramasının ardından, İran'ın İsrail'e yapması beklenen misilleme, havayolu şirketlerinin bölgedeki seferlerini de etkiledi. Türk Hava Yolları, İsrail ile İran arasında yaşanan gerginlik nedeniyle dün gece İran'a planlanan seferlerini iptal ettiğini açıkladı. Pegasus Havayolları, İran, Irak ve Ürdün’e yapacağı seferlerde değişikliğe gitti.

THY ve Pegasus'tan Ortadoğu seferlerine düzenleme

Tansiyon yüksek, savaş an meselesi...

İran'ın savaşa hazırlandığına ilişkin Tahran'dan gelen haberler üzerine bölgedeki uçak trafiği böyle oldu.

İran'ın İsrail'e yapması beklenen misilleme, havayolu şirketlerinin bölgedeki seferlerini de etkiledi.

Pegasus Hava Yolları, bu gece İran, Irak ve Ürdün'e yapılması planlanan seferlerde düzenlemeye gitti.

Edinilen bilgiye göre, İsrail ile İran arasında yaşanan gerginlik nedeniyle İran, Irak ve Ürdün'e yapılması planlanan seferlerin saatleri yeniden düzenlendi.

Türk Hava Yolları, İsrail ile İran arasında yaşanan gerginlik nedeniyle İran'a planlanan seferlerini iptal ettiğini açıkladı.

ABD, Hollanda, Hindistan, İngiltere, Almanya, İsviçre, İtalya, Yunanistan, Fransa ve Polonya'ya ait havayolu firmaları, Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeler üzerine güvenlik gerekçesiyle İsrail ve Lübnan'a bazı uçuşları iptal ettiklerini açıkladı.

Orta Doğu'da büyüyen güvenlik krizi sebebiyle ABD havayolu şirketlerinden New York ile İsrail arasında haftada 14 sefer yapan United Havayolları, 6 Ağustos'a kadar İsrail seferlerini durdurdu.

İsviçre Uluslararası Hava Yolları, Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeler nedeniyle Zürih ile Tel Aviv arasındaki uçuşları karşılıklı durdurdu. Alman havayolu firması Lufthansa, güvenlik gerekçesiyle Beyrut ve Tel Aviv'e uçuşlarını askıya aldı.