Ticaret Bakanlığı yurt genelinde denetimlerini sürdürüyor: 47 milyon lira fahiş fiyat cezası

Ticaret Bakanlığı'nın denetimleri aralıksız devam ediyor. Yılın ilk 6 ayında 100 binden fazla firma denetime tabi tutuldu. Fahiş fiyat artışlarının önüne geçilmesi ve fiyat istikrarının korunması amacıyla 47 milyon lira idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı yurt genelinde denetimlerini sürdürüyor: 47 milyon lira fahiş fiyat cezası

Piyasada istikrarın sağlanması ve tüketicilerin ürün ve hizmet alırken daha güvenli bir ortamda olmaları için Ticaret Bakanlığı'nın denetimleri sürüyor. Yılın ilk 6 ayında 114 bin 567 firma Ticaret Bakanlığı il müdürlüklerinde denetime tabi tutuldu ve 21 bin 659 aykırılık tespit edildi. İlgili firmalara toplamda 47 milyon lira tutarında idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre, perakende ve gıda içecek sektöründe önceden belirtilen hususlara dikkat çekildi. Ürün fiyatlarının dükkân girişinde ve masada açık bir şekilde yazılması gerektiği hatırlatıldı.

Yapılan sıkı denetimler sayesinde bu kurallara uyma noktasında birçok firmanın özen gösterdiği ifade edilse de, bazı firmaların bu kuralları aksattığı ve fiyat istikrarının sağlanabilmesi için ilgili firmalar hakkında işlem yapıldığı vurgulandı.

Ayrıca, denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtilen açıklamada, "Cezaî yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları açısından firmalarımızın belirtilen hususlara dikkat etmesi gerektiği" denildi.