TİCARET BAKANLIĞI'NDAN "AFGAN ÇOBAN" AÇIKLAMASI

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a ait olduğu öne sürülen "Afganlar giderse Türkiye'de tarım ve hayvancılık biter" sözleri çok tartışıldı. Sosyal medyada hızla yayılan iddiaya Ticaret Bakanlığı sert tepki gösterdi. Bakan Bolat'ın cümlelerinin kasıtlı olarak çarpıtıldığı ifade edildi.

TİCARET BAKANLIĞI'NDAN "AFGAN ÇOBAN" AÇIKLAMASI

Tarım ve hayvancılığı yabancı uyruklu çalışanlar mı ayakta tutuyor? Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın böyle düşündüğü öne sürüldü.

İddiaya göre Bakan Bolat, Afgan uyruklu işçiler ülkesine dönerse "tarım ve hayvancılık biter" dedi. Sosyal medyada hızla yayılan ve bir anda gündem olan iddiaya Ticaret Bakanlığı'ndan sert yanıt geldi.

"Sayın Ticaret Bakanımızın bir gazeteciye telefonda, eleman bulma ihtiyacını vurguladığı sözlerinin, çarpıtılarak ve gazetede yayınlandıktan 15 saat sonra, sosyal medyada bot hesaplar vasıtasıyla operasyonel amaçla servis edildiği gözlenmektedir. Tamamen piyasa mekanizmasıyla ilgili bir sosyolojik tespit yapılmış olup, çoban istihdamı ile ilgili yapılan tespitleri içeren cümle bilinçli ve kasıtlı şekilde çarpıtılmaktadır." denildi. Bakan Bolat'ın vermiş olduğu sözlü demecin kasıtlı olarak çarpıtıldığına vurgu yapıldı.

Doğu bölgeleri başta olmak üzere birçok kentte hayvancılıkla uğraşanların çoban ihtiyacını Afganlar ile giderdiği hatırlatıldı. Bu durum üzerinden piyasa mekanizmasıyla ilgili sosyolojik tespitte bulunulduğu anlatıldı.